Fortuna Vrouwen buigt achterstand om

04 februari 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen buigt achterstand om
2023 Heerenveen Fortuna Vrouwen

Na een klinkende overwinning op bezoek bij Feyenoord stond vrijdagavond opnieuw een uitwedstrijd op het programma. De bus van Fortuna Vrouwen zette koers richting Skoatterwâld in Heerenveen, thuisbasis van de plaatselijke SC. De ploeg van hoofdtrainer Roger Reijners kwam verrassend op achterstand, maar boog deze nog voor rust om: 1-3.

Er werd dus vier keer gescoord in het noorden, waarvan drie keer uit een hoekschop. De mooiste kwam op naam van Tessa Wullaert. De Belgische spits krulde de bal op schitterende in een keer in de verre hoek. De tiende treffer van de international bracht de stand in evenwicht, aangezien de thuisploeg tien minuten eerder de score al had geopend. Roos de Haas verschalkte keepster Diede Lemey met een geplaatst schot.

Wullaert stond ook aan de basis van de andere twee Sittardse treffers. Na een één-tweetje kreeg Charlotte Hulst de uitgelezen kans om de geel-groenen op voorsprong te schieten. Dat deed ze dan ook, met een bekeken bal passeerde ze de Heerenveen-goalie. De derde en laatste treffer kwam op naam van Feli Delacauw. De inzet van ploeggenoot Anna Knol werd nog gekeerd, maar de rebound was voor de middenvelder.

In de tweede helft probeerden beide ploegen het scorebord nog wel in verroering te brengen, zonder succes. De kansen waren schaars en de keepsters stonden meermaals goed opgesteld. De riante voorsprong kwam niet meer in gevaar. In de slotfase maakte nieuwkomer Maria Gros nog haar debuut voor Fortuna Vrouwen.