Vrouwen

Fortuna Vrouwen pakt eerste punten in Velsen-Zuid

06 oktober 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen pakt eerste punten in Velsen-Zuid
Fortuna Vrouwen Telstar

Fortuna Vrouwen heeft de eerste drie punten mogen bijschrijven. Op bezoek bij Telstar werd met 1-4 gewonnen. 

De ploeg van hoofdtrainer Glenda van Lieshout maakte al vroeg in het duel de intenties duidelijk. Isa Dekker werd al in de eerste minuut weggestuurd, maar schoot vervolgens over. Isabel Kopp kreeg enkele minuten later eveneens de kans om de score te openen, haar inzet ging net over. Na het eerste kwartier nam Telstar het initiatief over en moest Claire Dinkla onder meer in actie komen op een vrijetrap van Chinatsu Kira. De corner die volgde werd vervolgens wel binnen gekopt door Akari Takeshige: 1-0. 

Het scorebord kwam echter alweer snel in beweging. Dekker werd op de flank aangespeeld, passeerde haar tegenstander en trof doel. Wellicht was het bedoeld als voorzet, maar de bal vloog op prachtige wijze over de Telstar-goalie de verre hoek in. De volgende Sittardse treffer liet eveneens niet lang op zich wachten. Opnieuw werd Dekker gevonden, die vervolgens Femke Prins wist te vinden. De spits vond de korte hoek en zette het vrouwenelftal op voorsprong. 

Na rust liep Fortuna Vrouwen al snel verder uit. Vier minuten na de theepauze lag de bal er alweer in. Moïsa van Koot zette haar hoofd tegen de bal, nadat deze via een Telstar-speelster uit een hoekschop bij haar terecht kwam. Telstar probeerde het daarna nog wel, maar moest toezien hoe Fortuna Vrouwen uiteindelijk uitliep naar 1-4. Arons profiteerde van een fout achterin, waardoor ze de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven. 

Fortuna Vrouwen: Dinkla, Van Koot, Stoop, Vijfhuizen, Kopp, Van Wershoven, Van Heeswijk, Eijken, Peereboom (72' Arons), Dekker en Prins (90' Pietersma).