Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen verliest seizoensopener
2024 FSV Twente

Zondagmiddag begon Fortuna Vrouwen aan het derde seizoen in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Dat gebeurde in eigen huis tegen regerend landskampioen FC Twente.

Het werd een weerzien met oude bekende; Charlotte Hulst, Alieke Tuin en Anna Knol verschenen alle drie aan de aftrap bij Tukkers. Aan Sittardse zijde stonden liefst acht nieuwe gezichten aan de aftrap. Een van hen, Lakeesha Eijken, opende al binnen twee minuten de score. De aanvalster, overgekomen van ADO Den Haag, werd vanaf de flank bediend en kon de bal van dichtbij binnenwerken.

Lang van de voorsprong genieten kon de ploeg van hoofdtrainer Glenda van Lieshout niet. Sophie te Brake haalde vijf minuten later verwoestend uit en liet daarmee keepster Claire Dinkla kansloos. Enkele minuten later kwam FC Twente ook op voorsprong. Hulst legde de bal over Dinkla heen, waardoor Nikée van Dijk volledig vrij haar kon binnenkopen. Met twintig minuten op de klok viel de 1-3. Hulst vond opnieuw Van Dijk, die voor haar directe tegenstander kwam en de verre hoek vond. Een doelpuntrijke openingsfase dus.

In het restant van de wedstrijd bleef FC Twente de bovenliggende partij. Ondanks een flink aantal kansen voor de bezoekers, kwam het scorebord niet in beweging.

Fortuna Vrouwen: Dinkla, Van Koot, Stoop, Vijfhuizen, Kopp, Van Wershoven, Van Heeswijk, Eijken (87' Pietersma), Peereboom (66' Arons), Dekker en Prins (82' Hilhorst).