Fortuna Vrouwen wint overtuigend tegen Telstar

03 april 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen wint overtuigend tegen Telstar
2023 Antonsdottir Telstar Fortuna

De ploeg van Roger Reijners speelde een overtuigende wedstrijd in het Rabobank IJmond Stadion. Waar de Fortuna Vrouwen in Sittard nog met 2-2 gelijkspeelde tegen Telstar waren ze vrijdagavond heer en meester. Tessa Wullaert kende een geweldige avond door vijf keer te scoren.

Op een vrijdagavond vond de wedstrijd tussen Telstar Vrouwen en Fortuna Vrouwen plaats in het Rabobank IJmond Stadion. Het was een regenachtige dag, maar dat weerhield de vrouwen er niet van om er een mooie wedstrijd van te maken.

In de eerste helft bood de thuisspelende ploeg weerstand. Telstar had iets meer balbezit, maar Fortuna was gevaarlijker voor het doel. Het duurde tot de zestiende minuut voordat er gescoord werd. Fortuna kreeg een corner en de bal werd binnen geschoten door Jarne Teulings. In de 36e minuut was het weer raak voor de bezoekers, Tessa Wullaert verdubbelt de voorsprong. Het was het eerste doelpunt wat voor haar een mooie avond zou worden. Vier minuten voor haar eerste doelpunt tekent de Belgische spits namelijk al voor haar tweede. Via de binnenkant van de paal zet ze de rust stand op 0-3.

In de tweede helft ging Fortuna verder waar het gebleven was en binnen vijf minuten was het opnieuw raak. Na een mooie aanval over rechts werd de bal bij de tweede paal binnen geschoten door Tessa Wullaert die hiermee haar hattrick compleet maakt!

Telstar probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar het was Fortuna dat de score verder uitbreidde. In de 54e minuut maakte Hildur Antonsdottir haar eerste goal van de avond. tien minuten voor tijd was het opnieuw raak, Tessa wist wederom het net te vinden om de bezoekers op 0-6 te zetten.

Vlak voor het einde van de wedstrijd weet Tessa Wullaert haar avond te bekronen met nog een doelpunt. De Witte Leeuwen wisten nog in de allerlaatste minuut een eretreffer te maken waarmee de eindstand op het scoreboard 1-7 werd.

Al met al een duidelijke overwinning voor Fortuna Vrouwen, dat een sterke tweede helft speelde en zo de drie punten mee naar huis nam.