25 maart 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen wint thuis van Excelsior
2023 Fortuna Excelsior Hulst Wullaert

Fortuna Vrouwen wist vrijdagavond thuis te winnen tegen het Rotterdamse Excelsior. De bezoekers wisten lang stand te houden, maar door doelpunten van Amber van Heeswijk, Kristina Erman en Tessa Wullaert werd het toch 3-1.

Op een regenachtige vrijdagavond stonden Fortuna Vrouwen en Excelsior Vrouwen tegenover elkaar in een spannende wedstrijd.

Het duel begon rustig, met beide teams die aftastend begonnen en op zoek waren naar openingen in de verdediging. Fortuna Vrouwen had echter het initiatief en creëerde de eerste kansen van de wedstrijd. Na een aantal gemiste kansen was het in de 19e minuut raak voor de thuisploeg, Amber van Heeswijk opende de score. Na een aanval over de rechterkant die niet goed werd uitverdedigd wist van Heeswijk de bal hard in het doel te schieten: 1-0.

Excelsior Vrouwen was echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Ze probeerden meer druk te zetten en kregen ook een aantal kansen. In de 38e minuut was het dan ook raak voor Excelsior Vrouwen. Na een mooie aanval over de rechterkant wist spits Lotje de Keijzer de bal in het doel te schieten: 1-1.

De tweede helft begon net als de eerste helft, met beide teams die op zoek waren naar openingen in de verdediging. Het spel ging op en neer en er waren kansen voor beide teams. Uiteindelijk was het Fortuna Vrouwen die in de 77e minuut op voorsprong kwam. Na een hoekschop die genomen werd door Tessa Wullaert wist invalster Kristina Erman de bal in de goal te koppen: 2-1.

Excelsior Vrouwen probeerde daarna alles op alles te zetten om weer op gelijke hoogte te komen, maar het was Fortuna Vrouwen die in de 89e minuut de wedstrijd definitief besliste. Na een counter onderleiding van Charlotte Hulst wist Wullaert de bal hard in het doel te schieten: 3-1.