10 april 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna weet niet te verrassen in Amsterdam
2023 Ajax Fortuna Burak

Fortuna heeft zondagmiddag een kansloze nederlaag geleden tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA was de regerend landskampioen met 4-0 te sterk.

In de eerste wedstrijd van het seizoen had Ajax nog de nodige moeite met Fortuna, de Amsterdammers wonnen maar nipt met 3-2. Fortuna hield eerder dit seizoen Feyenoord in de Kuip nog op een gelijkspel, de vraag was of voor Fortuna een dergelijk resultaat ook in Amsterdam mogelijk was.

Vanaf het begin nam Ajax het initiatief, met name Steven Berghuis was ongrijpbaar voor de Fortuna verdediging. Al na zes minuten was de openingstreffer een feit. Berghuis sneed vanaf de rechterkant naar binnen en produceerde met zijn linkervoet een bekeken krulbal in de lange hoek. Via de paal ging de bal in het doel: 1-0.

Na twintig minuten spelen leek Dusan Tadic te profiteren van een te korte terugspeelbal van Remy Vita, op de doellijn voorkwam Rodrigo Guth met zijn hoofd een nieuwe treffer. Enkele minuten later verdubbelde Ajax echter alsnog de voorsprong, opnieuw was Berghuis de gevierde man aan de kant van de thuisclub. Op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic schoot hij hard raak: 2-0.

Fortuna was in de eerste helft twee keer gevaarlijk, beide malen via Burak Yilmaz. Een schot van de Turkse aanvoerder werd nog van richting veranderd door een Ajax verdediger, even later stuitte Burak op Ajax doelman Rulli.

Hoofdtrainer Julio Velázquez wisselde in de rust twee keer; Paul Gladon en Ximo Navarro maakten hun opwachting. Aan het spelbeeld veranderde echter niet veel. Negen minuten na rust werd de derde Ajax treffer een feit, na een kort genomen hoekschop haalde Steven Bergwijn hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied: 3-0.

De wedstrijd was definitief gespeeld, de Amsterdammers hadden nog een aantal kansen om de score verder op te voeren. Via Kevin Taylor kwam enkele minuten vóór het einde van de wedstrijd de vierde treffer op het scorebord, met een diagonaal schot liet hij Ivor Pandur opnieuw kansloos: 4-0.