Fortuna wint in besloten oefenduel van Dordrecht

18 november 2023
Home / Nieuws / Fortuna wint in besloten oefenduel van Dordrecht
2023 FORDOR

Fortuna heeft zaterdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Dordrecht. De wedstrijd in Sittard eindigde in een 4-1 overwinning.

Danny Buijs moest in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Dordrecht enigszins puzzelen. De hoofdtrainer zag vier spelers uitvliegen voor verplichtingen met de internationale ploeg, terwijl ook Dimitrios Siovas en Ragnar Oratmangoen niet beschikbaar waren. Daar tegenover stond de terugkeer van Tijjani Noslin, die meteen aan de aftrap verscheen.

Met tien minuten op de klok ging de rem eraf. Korede Osundina probeerde het van randje zestien, zijn inzet vloog voor het doel van Ivor Pandur langs. Daarna nam Fortuna het initiatief over. Arianit Ferati bediende Kaj Sierhuis, de aanvaller schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was het Loreintz Rosier die het doel van Dordrecht onder vuur nam. Een rommelige situatie in de zestien van FC Dordrecht eindigde bij de Franse middenvelder, de bal verdeween over het doel van Luca Plogmann.

De doelman van FC Dordrecht moest enkele tellen later alsnog vissen. Iñigo Córdoba zag zijn eerste poging nog gekeerd worden, maar liet met de rebound het net wel bollen. Na de openingstreffer ging Fortuna opzoek naar de tweede treffer, waarbij Noslin en Córdoba de kans hadden om de marge te verdubbelen. Sierhuis probeerde het nog van eigen helft, zijn poging verdween uiteindelijk ruim naast het doel.

Direct na de theepauze was het invaller Milan Robberechts die gevaar stichtte. De aanvaller ging alleen op het Dordtse doel af en probeerde het in de korte hoek, Plogmann bracht redding. Enkele minuten later werd het alsnog 2-0. De sterk spelende Ferati schoof de bal langs de doelman het doel in. Na het doelpunt zakte het weg en nam FC Dordrecht het initiatief over. Het resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker van Rene Kriwak.

Meteen na de aansluitingstreffer verscheen Fortuna weer voor het doel van de gasten. Córdoba kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de marge weer naar twee te tillen, de Spanjaard vond Plogmann op zijn pad. Het was uiteindelijk Remy Vita die het scorebord weer in beweging bracht. Een hard schot verdween, via de doelman, in de bovenhoek. Niet veel later was Fortuna opnieuw dicht bij een treffer, een schot van Robberechts belandde op de paal.

Een kwartier voor tijd breidde Fortuna de voorsprong nog verder uit. Na een goede actie bezorgde Robberechts de bal bij Mouhamed Belkheir: 4-1. De bezoekers uit Dordrecht probeerden in de slotfase nog iets te forceren. Onder meer Jari Schuurman en Joey van Gennip waren dicht bij een tweede treffer, maar wisten Luuk Koopmans niet te passeren.

Opstelling: Pandur (46' Koopmans), Pinto (61' Guth), Guth (46' Griffith), Voet, Dijks, Rosier (20' Belkheir), Ferati, Halilovic (61' Vita), Noslin (46' Robberechts), Sierhuis (77' Halilovic) en Córdoba (81' De Jong).