10 oktober 2023
Home / Nieuws / Fortuna wint met de nodige moeite van De Ster
20231010 RDS FSC057

Fortuna heeft de oefenwedstrijd tegen RKSV De Ster winnend afgesloten, al ging het met de nodige moeite.

Fortuna begon zoals verwacht mocht worden met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Het leverde al vroeg een enorme kans op voor Ragnar Oratmangoen, die op aangeven van Iman Griffith de bal hoog over schot. De toon was gezet, want ook in de minuten die volgden bleef het eenrichtingsverkeer. Opnieuw Oratmangoen, Mouhamed Belkheir en Milan Robberechts kregen goede kansen om de score te openen.

Het was echter de thuisploeg die de score opende. Na een vermeende handsbal van Siemen Voet wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Frank Kamps pakte het cadeau uit door doelman Luuk Koopmans de verkeerde kant op te sturen: 1-0. Een paar minuten later kreeg De Ster de kans om de marge te verdubbelen, maar de inzet van Diyar Acik rolde voor het doel van Koopmans langs.

In de tweede helft kostte het Fortuna de nodige moeite om tot kansen te komen. De bal ging voornamelijk veel rond, maar tot echte kansen resulteerde dat niet. Met het inbrengen van enkele frisse krachten hoopte hoofdtrainer Danny Buijs daar alsnog verandering in te brengen. Het waren uiteindelijk de invallers die de wedstrijd deden keren.

Tijjani Noslin schoot in de slotfase van het duel de gelijkmaker binnen. De aanvaller zag zijn inzet vanuit een lastige hoek aangeraakt worden, waardoor de bal over de doelman in de verre hoek verdween. Niet veel later werd een schot opnieuw van richting veranderd, ditmaal was de inzet van Kaj Sierhuis: 1-2. De mooiste van de avond kwam op naam diezelfde Sierhuis. De aanvaller zocht in de zestien van De Ster de combinatie op met Noslin en werkte koelbloedig af.

Opstelling: Koopmans, Griffith, Fofana, El-Taibi (68' Pinto), Voet, Córdoba (46' Vita), Rosier, Schenkhuizen (68' Özyakup), Robberechts, Belkheir (68' Sierhuis), Ortamangoen (68' Noslin).