Fortuna wint na overtuigende eerste helft

20 augustus 2023
Home / Nieuws / Fortuna wint na overtuigende eerste helft
2023 Fortuna Almere Vita

Fortuna heeft tegen Almere City FC de eerste zege van het seizoen geboekt. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen.

Fortuna coach Danny Buijs had zijn basiselftal na het gelijkspel in De Kuip tegen landskampioen Feyenoord van vorige week intact gelaten. Dat vertrouwen betaalde zich uit, na nauwelijks acht minuten spelen kwam Fortuna op voorsprong. Een verre ingooi vanaf de rechterkant van aanvoerder Ivo Pinto werd door Paul Gladon met zijn hoofd verlengd. Almere verdediger Hamdi Akujobi moest ingrijpen vóórdat de achter hem staande Tijjani Noslin kon aanleggen. Akujobi werkte de bal echter snoeihard achter zijn eigen doelman: 1-0.

Na de vroege voorsprong was Fortuna steeds meer de bovenliggende partij, na een combinatie met Gladon verscheen Iñigo Córdoba oog in oog met doelman Nordin Bakker. De keeper bracht fraai redding. Na twintig minuten opnieuw een hachelijke situatie voor het doel van Almere, ditmaal werkte Theo Barbet de bal bijna in eigen doel. Bakker kon nog net redden. Enkele minuten later moest de doelman toch capituleren, na een fraaie voorzet van Alen Halilovic belandde de bal op het hoofd van Loreintz Rosier. Hij deponeerde de bal in de lange hoek: 2-0. Bijna vanaf de aftrap had Fortuna de mogelijkheid om het duel definitief naar zich toe te trekken, na een prachtige pass van Deroy Duarte kwam Noslin vrij voor doelman Bakker. De goalie redde bekwaam.

Na ruim een half uur spelen kwamen de gasten uit het niets terug in de wedstrijd, het doelpunt dat werd gescoord was uiterst fraai. Na een combinatie over diverse schijven werd Thomas Robinet in het strafschopgebied gevonden, met een schot in de lange hoek liet hij Ivor Pandur kansloos: 2-1. In de slotfase van de eerste helft was Halilovic nog tot twee keer toe dicht bij een treffer, vooral zijn tweede inzet had een beter lot verdiend.

Na rust kwamen de gasten duidelijk beter in de wedstrijd. Lance Duijvestijn schoot hard in, Pandur redde bekwaam. Na een korte solo schoot Akujobi voorlangs. De spanning werd duidelijk voelbaar in het stadion, invaller Kaj Sierhuis had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken. Zijn schot in kansrijke positie ging echter voorlangs. In de absolute slotsecondes van de blessuretijd waren de gasten nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van de linkerkant van Manel Royo Castell eiste opnieuw Akujobi een hoofdrol op. Vrijstaand bij de tweede paal leek hij te scoren, zijn kopbal ging tot opluchting van alles en iedereen van Fortuna echter voorlangs. Waarna de eerste driepunter van het seizoen voor Fortuna een feit was.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita (83’ Dijks), Rosier (90' Ferati), Duarte, Halilovic (71’ Özyakup), Noslin, Gladon (83’ Sierhuis), Córdoba (90' Robberechts)