26 september 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna wint oefenwedstrijd van EVV
2023 EVV Fortuna

Fortuna heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen hoofdklasser EVV. In Echt werd het 0-3 voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs.

De wedstrijd was ingelast om de reserves vlieguren te laten maken. De ploeg was zodoende op tien plaatsen gewijzigd, alleen Loreintz Rosier verscheen -net als tegen Go Ahead Eagles- aan de aftrap. In de slotfase kreeg Sofiane et Taïbi de kans om zijn officieuze debuut te maken.

Het spelbeeld was zoals je mocht verwachten. Fortuna zocht veelvuldig de aanval, EVV was vooral opzoek naar mogelijkheden in de snelle omschakeling. Na ruim tien minuten werd de score geopend. Oguzhan Özyakup mocht aanleggen vanaf een meter of twintig en schoot de vrijetrap achter de doelman: 0-1. Dat de score vervolgens niet snel opliep was vooral te wijten aan Mouhamed Belkheir. De aanvaller kreeg enkele goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar vond de EVV-goolie meermaals op zijn pad.

Na een half uur spelen werd de voorsprong dan toch verder uitgebouwd. Marko Lazetic bleef als een echte spits rustig in het Echtste strafschopgebied en maakte de 0-2. Het was voor de huurling van AC Milan het eerste doelpunt in het geel-groen. In het restant van de wedstrijd waren er nog een paar kleine kansen, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft waren de kansen opnieuw voor Fortuna. De aanwezige supporters moesten echter tot de slotfase wachten om de derde treffer te kunnen zien. Na een overtreding in de zestien van EVV was de scheidsrechter resoluut: strafschop. Belkheir, die ook in de tweede helft nog een paar goede kansen noteerde, mocht aanleggen vanaf elf meter. De doelman keerde de inzet van de Fransman, maar had geen antwoord op de rebound. Daarmee was de eindstand bepaald: 0-3.

Opstelling: Koopmans, Markelo (84' Et Taïbi), Fofana, Voet, Vita, Rosier, Özyakup, Belkheir, Griffith (84' Sayadi), Lazetic (67' Schenkhuizen) en Oratmangoen (84' Klisurica).