Heren

Fortuna wint op emotionele avond in Emmen

12 februari 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna wint op emotionele avond in Emmen
2023 Emmen Fortuna minuut stilte

Fortuna heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 0-1 gewonnen. Een kwartier voor tijd zorgde Oguzhan Özyakup met een bekeken schot voor de winnende treffer. 

Het was een emotionele avond, het duel stond in het teken van de aardbevingsramp die zich deze week voltrok in Turkije en Syrie. Bij Fortuna stonden met Dogan Erdogan, Burak Yilmaz en matchwinner Özyakup drie spelers met Turkse roots aan de aftrap. Vóór aanvang van de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen om de vele slachtoffers te herdenken. Fortuna speelde in speciale shirts met ‘555’ op de voorkant, het gironummer waarop geld kan worden gedoneerd voor de mensen in het getroffen gebied.

Fortuna kon vanwege blessures niet beschikken over beide vleugelverdedigers, zowel Ivo Pinto als George Cox stonden niet aan de aftrap. Rémy Vita en Dogan namen hun plaats in. De thuisclub, dat tot gisteravond in eigen huis alleen had verloren van AZ, kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van oud Fortunees Mark Diemers werd van dichtbij overgewerkt door Jeremy Antonisse. Vijftien minuten later was Diemers zelf dicht bij een treffer, zijn schot ging echter net over.

Na een half uur spelen kwam Fortuna enkele keren dreigend voor het doel van de thuisclub. Na een snelle counter, ingeleid door de sterk spelende Inigo Córdoba, ging de razendsnelle Úmaro Embaló niet voor eigen succes, hij bediende Burak. De bal kwam echter iets achter de spits terecht, zijn inzet ging naast het doel. Nauwelijks drie minuten later produceerde Córdoba vanaf de rechterkant een fraaie voorzet, Úmaro kopte hard over.

Enkele seconden na rust had Fortuna een goede kans om de score te openen, Córdoba dwong Emmen doelman Mickey van der Hart tot een redding. Na tien minuten spelen ging de keeper van de thuisclub bij de opbouw in de fout, dit leidde in eerste instantie tot een kans voor Burak. Deze poging werd door Van der Hart verijdeld, in de rebound kreeg Kristijan Bistrovic de kans om te scoren. Opnieuw bleef de keeper van de ploeg uit Drenthe overeind.

Fortuna was de ploeg met de meeste dreiging, na iets meer dan 75 minuten spelen beloonde de ploeg van hoofdtrainer Julio Velázquez zich eindelijk met een treffer. Opnieuw stond Córdoba aan de basis, hij speelde Burak aan die met een hakbal het leer in de voeten deed belanden van invaller Tijjani Noslin, die de bal weer afstond aan de handige Spaanse aanvaller. Deze bediende Özyakup, met een schot in de verre hoek wist deze het net te vinden: 0-1. Na zijn treffer toonde de middenvelder een shirt met de tekst ‘Pray for Turkey’ om nogmaals aandacht te vragen voor de situatie in het land.

Emmen probeerde aan te zetten, maar de ploeg miste de echte overtuiging. Toch was er nog één hachelijk moment voor het doel van Fortuna Sittard, invaller Ben Scholte dwong met een inzet van dichtbij Ivor Pandur in de extra tijd tot een knappe redding. Even later was de vierde uitzege van het seizoen een feit, met tien punten uit de laatste vier wedstrijden heeft Fortuna uitstekende zaken gedaan op de ranglijst. De fanatieke supporters in het bomvolle uitvak -mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor BetCity- waren uiteraard verheugd over het fraaie resultaat en konden met een goed gemoed beginnen aan de lange terugreis naar Sittard.