03 december 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna te sterk voor hekkensluiter Vitesse
2023 Fortuna Vitesse

Fortuna heeft zaterdagavond de vierde thuiszege van het seizoen geboekt, Vitesse werd met 3-1 verslagen. Kaj Sierhuis scoorde twee keer voor de thuisclub, Tijjani Noslin nam de derde treffer voor zijn rekening.

Hoofdtrainer Danny Buijs kon tegen Vitesse niet beschikken over een aantal vaste krachten in zijn elftal. Het centrale duo in de verdediging was niet inzetbaar, Rodrigo Guth vanwege een schorsing en Dimitrios Siovas ontbrak door een blessure. In de defensie verschenen Sadik Fofana en Siemen Voet voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Ook middenvelder Loreintz Rosier moest geblesseerd toekijken, Arianit Ferati was zijn vervanger.

Na 18 seconden was de eerste treffer van Fortuna al een feit. Na een bal op maat van aanvoerder Ivo Pinto, één van de uitblinkers aan de kant van de Sittardse ploeg, op Sierhuis verscheen deze vrij voor doelman Eloy Room. De centrum spits scoorde met een listige inzet: 1-0. Sierhuis testte vóór rust nog twee keer de kwaliteiten van de doelman van de gasten, beide keren had de keeper een fraaie reactie in huis. Halverwege de eerste helft scoorde Sierhuis toch zijn tweede treffer van de avond, opnieuw op aangeven van Pinto. Vanaf zo’n twaalf meter schoot hij snoeihard in: 2-0. Vitesse kon daar in de eerste helft in aanvallend opzicht vrijwel niets tegenover stellen.

Snel na rust mocht Fortuna de derde treffer van de avond noteren. Mitchel Dijks speelde aan de linkerkant de als altijd enorm hard werkende Iñigo Córdoba aan, met een overstapje verraste deze zijn directe tegenstander. Noslin kwam daardoor in balbezit, ontdeed zich van Dominik Oroz en scoorde uiterst fraai in de verre hoek: 3-0. Nauwelijks een minuut later moest Vitesse ook nog een keer met een man minder verder, na een onbesuisde actie jegens Córdoba kreeg Melle Meulensteen zijn tweede gele kaart van de avond.

In het vervolg van de tweede helft had Fortuna nog diverse grote kansen om de score verder uit te breiden, een vierde treffer bleef echter uit. Vrijwel vanuit het niets scoorde Vitesse na 64 minuten tegen, Million Manhoef liet Fortuna keeper Ivor Pandur kansloos: 3-1. Na iets meer dan 70 minuten spelen mocht Sierhuis tot twee keer vanaf de strafschopstip aanleggen om daarmee zijn hattrick te realiseren. Bij de eerste inzet had Room een fraaie reflex in huis, de VAR had echter geconstateerd dat de doelman bij deze redding te vroeg van de lijn was gekomen. De spits van Fortuna mocht een nieuwe poging wagen, de goalie van de gasten keerde echter ook deze inzet. Tien minuten vóór tijd was Pinto opnieuw erg belangrijk voor zijn team, hij voorkwam met een goed blok een doelpunt van Marco van Ginkel. Waardoor een echt spannende slotfase uitbleef.

Opstelling: Pandur, Pinto, Fofana, Voet, Dijks, Ferati (77’ Robberechts), Halilovic (88’ Oratmangoen), Duarte, Córdoba (88’ Vita), Noslin (77’ Griffith), Sierhuis (85’ Belkheir)