Fortuna wint opnieuw in eigen huis

10 december 2023
Home / Nieuws / Fortuna wint opnieuw in eigen huis
2023 Fortuna RKC 1 0

Fortuna heeft zondagmiddag de vijfde thuiszege van het seizoen geboekt. Tijjani Noslin besliste de wedstrijd enkele minuten voor het eindsignaal: 1-0.

Bij Fortuna keerde Rodrigo Guth terug in de basis, nadat hij de wedstrijd tegen Vitesse vanwege een schorsing aan zich voorbij had moeten laten gaan. Dat gold niet voor zijn kompaan achterin. De wedstrijd tegen RKC Waalwijk kwam te vroeg voor Dimitrios Siovas. Daardoor bleef Sadik Fofana in het basiselftal staan.

In de eerste helft waren de kansen schaars. De ploegen waren in evenwicht, als er al kansen ontstonden, dan waren die voor Fortuna. Aanvoerder Ivo Pinto, ook nu weer erg sterk spelend, stond aan de basis van de twee grootste mogelijkheden voor de thuisclub. Na circa vijftien minuten bracht hij, na een fraaie aanval over veel schijven, Noslin in stelling. Deze zag zijn kopbal net naast gaan. Tien minuten vóór rust bezorgde de rechtsback de bal op het hoofd bij Guth, diens kopbal ging over. Voor de gasten viel in de eerste 45 minuten geen enkele kans te noteren.

Na rust ontstonden er meer ruimtes op het veld en werd de wedstrijd levendiger. Snel na rust bediende Iñigo Córdoba, als altijd onvermoeibaar op de linkerflank, Kaj Sierhuis. De spits verwerkte de bal echter niet goed in kansrijke positie, waardoor het doelgevaar verloren ging. Enkele minuten later loste Córdoba een schot, dat kon door RKC doelman Etienne Vaessen gestopt worden.

Nog geen 60 seconden later de eerste kans van de wedstrijd voor de gasten, Michiel Kramer kopte na een hoekschop in kansrijke positie net naast. De gasten probeerden via de counter gevaarlijk te worden, in de zeventigste minuut loste invaller Reuven Niemeijer een verraderlijk schot vanaf zo’n 14 meter. Doelman Ivor Pandur ging snel naar de hoek en voorkwam daarmee een tegentreffer.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Fortuna echter toch op voorsprong. Een voorzet van links van Córdoba werd door de opnieuw mee naar voren gekomen Pinto als een volleerd aanvaller breed gelegd op Noslin. Van dichtbij bracht hij de Fortuna supporters in extase: 1-0.

De gasten wilden van geen opgeven weten en probeerden in de daaropvolgende minuten met man en macht om alsnog de gelijkmaker te forceren. Bij de allerlaatste bal in de wedstrijd hielden de Fortuna fans hun adem in, Aaron Meijers mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Via het hoofd van invaller Loreintz Rosier belandde de bal naast het doel, waarna scheidsrechter Joey Kooij ook meteen een einde maakte aan de wedstrijd. Waarna het overwinningsfeest gevierd kon worden tussen spelers en supporters.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Fofana, Dijks (46’ Voet), Noslin, Ferati (77’ Rosier), Hallilovic (90' Robberechts), Duarte, Córdoba (90' Vita), Sierhuis (77’ Oratmangoen)