Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna wint opnieuw op vreemde bodem
2023 Fortuna Utrecht Noslin

Wie kan zich nog herinneren dat er twee jaar lang geen uitwedstrijden werden gewonnen? Inmiddels heeft de club zeventien punten buitenshuis gepakt, alleen AZ, Ajax, Feyenoord en FC Utrecht deden het nog beter.

Bij laatstgenoemde ging de ploeg van hoofdtrainer Julio Velazquez vrijdagavond op bezoek. Fortuna won de uitwedstrijd in Utrecht met een 1-2. In de laatste twintig minuten boog Fortuna een 1-0 achterstand om via doelpunten van Kristijan Bistrović en invaller Tijjani Noslin. De zege in de Galgenwaard was alweer de vijfde zege in een uitwedstrijd dit seizoen.

Bij de Sittardse formatie keerden enkele spelers na blessureleed terug in de startformatie. De beide vleugelverdedigers, George Cox en Ivo Pinto, waren weer beschikbaar, ook middenvelder Bistrović en aanvaller Iñigo Córdoba konden starten. Thomas Buitink mocht sinds zijn overgang voor het eerst vanaf de aftrap zijn opwachting maken, hij kreeg de voorkeur boven Úmaro Embaló.

FC Utrecht ging afgelopen dinsdag nog verrassend met duidelijke cijfers onderuit tegen Spakenburg. Veel voetbalvolgers verwachtten een fanatieke thuisploeg die vanaf de eerste minuut Fortuna onder druk ging zitten. Dat bleek echter niet het geval te zijn, de thuisclub wachtte af en gunde Fortuna de bal. Beide ploegen namen niet veel risico in hun spel, waardoor de eerste helft weinig spektakel bood. Veelzeggend was dat aan Utrecht zijde twee verdedigers voor het meeste gevaar zorgen. Mark van der Maarel mikte van dichtbij hoog over, Sean Klaiber testte met een diagonaal schot de kwaliteiten van Fortuna-doelman Ivor Pandur. Deze redde fraai.

Fortuna kwam in het eerste gedeelte tot twee keer toe gevaarlijk voor Utrecht-doelman Vasilios Barkas, de goalie moest onder meer handelend optreden bij een schot van Córdoba. In de extra tijd van de eerste helft bediende Rodrigo Guth met een fraaie lange bal de slim weggelopen Buitink, de snel uit zijn doel gekomen Barkas voorkwam een achterstand voor zijn ploeg.

Na rust kwam FC Utrecht meer in balbezit en probeerde de ploeg iets te forceren. Dat lukte na bijna een uur spelen, een hoekschop van Jens Toornstra werd door aanvoerder Mike van der Hoorn hard ingekopt. Pandur redde in eerst instantie, de rebound was echter een prooi voor Tasos Douvikas die van dichtbij raak schoot: 1-0. Na ruim 65 minuten wisselde Fortuna voor het eerst, Noslin werd in de ploeg gebracht. Enkele minuten later had de snelle buitenspeler al zijn aandeel in de gelijkmaker. Na een voorzet van de linkerkant van Córdoba zorgde Noslin voor onrust in de Utrecht verdediging, via een speler van de thuisclub lag de bal opeens voor de voeten van Bistrović. Vrij voor doelman Barkas bleef de Kroaat heel rustig: 1-1.

Fortuna voelde dat er meer te halen was tegen de aangeslagen thuisploeg, drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam de tweede treffer op het bord. Burak profiteerde van balverlies op het middenveld van de thuisclub en speelde de bal door naar Noslin. Deze versnelde en haalde vervolgens snoeihard uit in de korte hoek: 1-2. De thuisclub probeerde daarna nog aan te zetten, tot écht grote kansen kwam men niet.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox (90’ Radic), Córdoba, Bistrovic, Özyakup (90' Ferati), Duarte (79’ Vita), Buitink (65’ Noslin), Burak.