Heren

Fortuna ziet Noslin vertrekken naar Hellas Verona

23 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna ziet Noslin vertrekken naar Hellas Verona
NR20240120 ACFC FSC 17

Tijjani Noslin maakt de overstap naar het Italiaanse Hellas Verona. Voor de publiekslieveling komt er daarmee na 2,5 jaar een einde aan het dienstverband in Sittard.

Afgelopen weekend liet Noslin voor de camera van ESPN al doorschemeren dat hij dichtbij een overstap was naar Hellas Verona. Inmiddels zijn de laatste formaliteiten afgehandeld en heeft Noslin in Italië de medische keuring succesvol doorstaan.

Tijjani Noslin is trots om na een succesvolle periode bij Fortuna voor zijn eerste buitenlandse avontuur te staan. "Ik ben Fortuna ontzettend dankbaar dat ze mij de kans hebben geboden om mijn kwaliteiten te laten zien op het hoogste niveau. De afgelopen jaren heb ik mij sterk kunnen ontwikkelen, waardoor ik deze mooi stap kan maken! Fortuna zit voor altijd in mijn hart en ik wil iedereen - in het bijzonder de fans - bedanken voor de fantastische tijd die ik in Sittard heb gehad."

Technisch manager Americo Branco is blij voor Noslin dat hij de overstap kan maken naar Italië. "Voor Tijjani is de transfer naar Hellas Verona een prachtige beloning voor zijn ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt sinds hij naar Fortuna is overgestapt. Het laat zien dat wij jonge jongens een kans bieden op het hoogste niveau in Nederland en daarmee een springplank zijn naar een absolute topcompetitie in Europa. Met zijn leergierigheid en toewijding voor het voetballen weet ik zeker dat hij ook in Italië succesvol zal zijn. 

De 24-jarige aanvaller kwam in de zomer van 2021 na een kort dienstverband bij TOP Oss over naar Sittard. De voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch en FC Twente was lange tijd actief in het amateurvoetbal alvorens hij de overstap maakte naar het betaalde voetbal. Noslin kwam in dienst van Fortuna tot 71 officiële wedstrijden, hierin was de smaakmaker goed voor tien doelpunten en vier assists.