Geflatteerde nederlaag voor Fortuna in Heerenveen

26 november 2023
Home / Nieuws / Geflatteerde nederlaag voor Fortuna in Heerenveen
2023 Heerenveen Fortuna Pinto

Fortuna heeft de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 3-0 verloren. Fortuna deed met vlaggen nauwelijks onder voor de thuisploeg.

Tijjani Noslin moest vanwege een blessure drie wedstrijden missen, zaterdagavond stond hij weer aan de aftrap. Hij vormde met Kaj Sierhuis en Milan Robberechts het aanvallende gedeelte. Deroy Duarte begon op de bank, hij was pas vrijdagmiddag teruggekeerd van interlandverplichtingen.

In het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, de beste kansen waren voor Fortuna. Heerenveen doelman Andries Noppert moest handelend optreden bij schoten van Noslin en Alen Halilovic. Beide keren had de doelman van Oranje een fraaie redding in huis. In het laatste gedeelte van de eerste helft nam de thuisclub het initiatief. Middenvelder Thom Haye testte met een schot van ruim dertig meter de kwaliteiten van Ivor Pandur, met een fraaie zweefduik voorkwam deze een treffer. Ché Nunnely kopte van dichtbij naast en een inzet van Simon Olsson vloog over het doel. In blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisclub alsnog op voorsprong. Na een ongelukkige handsbal van Mitchell Dijks in het strafschopgebied mocht Thom Haye vanaf elf meter aanleggen: 1-0.

Na rust had Fortuna Sittard vrij snel de gelijkmaker kunnen scoren. Na een snel genomen inworp door Iñigo Córdoba draaide Sierhuis goed weg van de zijn directe tegenstander, hij produceerde een prachtige uithaal vanuit een moeilijke hoek. Nu was Noppert kansloos, de bal kwam echter via de binnenkant van de paal weer het veld in. Fortuna merkte dat er nog steeds kansen lagen op een goed resultaat, na een fraaie aanval via de rechterkant kwam Córdoba centimeters te kort om te kunnen afronden. Na een uur spelen kreeg de thuisclub opnieuw een strafschop toegekend, dit keer na een overtreding van de ingevallen Duarte op de sterk spelende Osame Sahraoui. Opnieuw ging Haye achter de bal staan: 2-0.

Nog steeds wilde Fortuna van geen opgeven weten, met diverse wissels probeerde hoofdtrainer Danny Buijs alsnog tot een resultaat te komen. Écht grote kansen bleven in het laatste gedeelte van de wedstrijd echter uit. De thuisclub profiteerde nog één keer van de aanvalsdrang van Fortuna, de ingevallen Ion Nicolaescu zorgde voor de 3-0 eindstand.

Opstelling: Pandur, Pinto, Siovas (78’ Griffith), Guth, Dijks, Cordoba, Rosier (78’ Oratmangoen), Halilovic, Noslin (Belkheir), Sierhuis (78’ Lazetic), Robberechts (46’ Duarte)