Academy

GPS-trackers voor hoogste jeugdteams

16 september 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / GPS-trackers voor hoogste jeugdteams
2022 Catapult GPS

De U21 en U18 van de Fortuna Academy gaan aan de slag met de GPS-trackers van Catapult. Daarmee treden de twee hoogste jeugdteams in de voetsporen van het eerste elftal en Fortuna Vrouwen, die al gebruik maken van de vesten. De investering wordt gedekt door de Vereniging Sympathisanten.

Kemal Calik, hoofd jeugdopleiding: “Data wordt steeds belangrijker in het hedendaagse voetbal. Uit de beschikbare data is steeds meer informatie te halen, welke bijdragen aan de ontwikkeling van jeugdspelers. We zijn dan ook blij dat we dit systeem nu kunnen uitrollen bij de U21 en U18. Wij willen alle leden van de Sympathisanten hartelijk bedanken.”

“Wij als bestuur zijn zeer tevreden met de goede samenwerking met Fortuna,” aldus voorzitter Wil L’Ortije. “Het doel van onze vereniging is het faciliteren en ondersteunen van de jeugdopleiding. Wij zijn dan ook trots op het feit dat onze leden deze aanschaf, van het GPS-tracking systeem voor de jeugdteams onder 18 en onder 21, hebben mogelijk gemaakt.”

De GPS-trackers van Catapult registreren de fysieke handelingen van de gebruiker, welke real-life kunnen worden gemonitord. Het systeem wordt veelvuldig gebruikt in de sportwereld, waaronder het voetbal.