Academy

Jeugdspelers worden beloond met eerste profcontract

11 juli 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Jeugdspelers worden beloond met eerste profcontract
DSC00687

Vier jeugdspelers uit de Fortuna Academy hebben in de afgelopen weken hun eerste profcontract getekend in Sittard.

In de afgelopen periode tekenden maar liefst vier jeugdspelers een allereerste profcontract Bij Fortuna. Ramazan Bayram, Sjors Lowis-Hermsen, Tristan Schenkhuizen en Baran Yilmaz werden beloond voor hun persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen jaren en voegen zich in de voorbereiding bij de A-selectie. 

Ramazan Bayram
Bayram is een Belgische doelman die sinds de zomer van 2020 actief is binnen de Fortuna Academy. De 1,90 meter lange Bayram speelde alvorens hij bij Fortuna tekende in eigen land in de jeugd bij Eendracht Houthalen en KFC Helson. Tijdens de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen zat Bayram al eens als tweede doelman op de bank achter basisspeler Tom Hendriks.

Sjors Lowis-Hermsen
In diezelfde wedstrijd in Almelo maakte Lowis-Hermsen zijn professionele voetbaldebuut. In de blessuretijd kwam hij als invaller binnen de lijnen voor Inigo Córdoba en mocht hij enkele minuten meespelen in de Eredivisie. De 17-jarige Lowis-Hermsen heeft nu zijn eerste profcontract getekend in Sittard.

Tristan Schenkhuizen
Al sinds 2012 speelt Schenkhuizen in de Fortuna Academy. Op 8-jarige leeftijd kwam hij over van FC Geleen Zuid. De linksbenige verdedigende middenvelder deed in de afgelopen seizoenen al regelmatig mee in oefenwedstrijden van het eerste elftal. Tot een debuut kwam het nog niet voor de 19-jarige Schenkhuizen.

Baran Yilmaz
Sinds 2,5 jaar is Yilmaz actief in de jeugdopleiding van Fortuna. In Duitsland speelde de 18-jarige Yilmaz al in de jeugd van respectievelijk 1. FC Mönchengladbach, MSV Duisburg, RW Oberhausen en KFC Uerdingen, alvorens hij de overstap maakte naar Sittard.

Hoofd jeugdopleiding Kemal Burak Calik is trots op de ontwikkelingen: "Wij zijn trots op de vooruitgang die onze jeugdspelers hebben geboekt. Het aanbieden van deze profcontracten onderstreept het belang van onze jeugdopleiding en de kansen die wij bieden aan jonge talenten om door te stromen naar het eerste team."