Heren

Justin Lonwijk op huurbasis naar Fortuna

19 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Justin Lonwijk op huurbasis naar Fortuna
DSC09123

Fortuna heeft zich op de winterse transfermarkt versterkt met Justin Lonwijk. De multifunctionele middenvelder wordt op huurbasis overgenomen van het Oekraïense Dynamo Kiev. 

Fortuna wilde graag een extra middenvelder toevoegen aan de selectie, mede vanwege de afwezigheid van Deroy Duarte deze maand. In die zoektocht kwam Fortuna uit bij Lonwijk, die het afgelopen halfjaar op huurbasis actief was voor RSC Anderlecht.

Technisch manager Americo Branco is blij dat Lonwijk zich de komende maanden bij Fortuna voegt. "Met Lonwijk halen we een speler binnen die op meerdere posities uit de voeten kan. Het is een Nederlandse jongen die de competitie goed kent, dat maakt hem extra interessant. Bovendien heeft hij ook in buitenlandse competities al zijn kwaliteiten laten zien."

Lonwijk kijkt ernaar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. "Het is voor mij een prachtige kans om mijn kwaliteiten te kunnen laten zien op het hoogste niveau in Nederland. De laatste jaren ben ik actief geweest in het buitenland. Een hele mooie ervaring, maar ik ben blij om voor mijn kansen te mogen gaan op Eredivisie-niveau. Daarnaast heeft mijn broertje hier twee seizoenen geleden gespeeld en hij was ook enorm positief over de club. Dat maakt de stap extra mooi." Justin Lonwijk is de oudere broer van Nigel Lonwijk, die in het seizoen 2021/2022 op huurbasis actief was voor de Sittardenaren. 

Justin Lonwijk begon in de jeugdopleiding van zijn geboortestad Tilburg, bij Willem II. Vervolgens maakte hij de overstap naar PSV, waarmee hij met Jong PSV debuteerde in het Nederlandse betaalde voetbal. Via de Eindhovenaren kwam hij bij FC Utrecht terecht, waarvoor hij debuteerde in de Eredivisie. Vervolgens liet Lonwijk Nederland achter zich en speelde hij anderhalf jaar bij het Deense Viborg FF. In de zomer van 2022 nam Dynamo Kiev de 24-jarige middenvelder over, de club die hem afgelopen maanden verhuurde aan RSC Anderlecht.