Academy

Kingstalent en Fortuna Academy gaan samenwerken

07 oktober 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Kingstalent en Fortuna Academy gaan samenwerken
2022 Academy algemeen

Fortuna Academy en KingsTalent hebben elkaar gevonden in een samenwerking. Het Nederlandse bedrijf biedt getalenteerde voetballers de kans om hun sport en studie te combineren in Amerika, een weg die al eerder werd bewandeld door jeugdspelers als Floris van der Bruggen en Puck Langenveld. Beide zijn momenteel actief voor een collegeteam in de Verenigde Staten.

Een mooie ontwikkeling, zo bestempeld Kemal Calik de samenwerking. “De prioriteit blijft om spelers voor het eerste elftal op te leiden,” steekt de hoofdjeugdopleiding van wal. We leggen de lat elk jaar weer een stukje hoger, op deze manier zorgen we er voor dat de Fortuna Academy weer een toonaangevende opleiding wordt. Dit betekent ook dat er talenten uitstromen. Voor deze talenten biedt Kingstalent een goed alternatief.”

Met het partnership wil Fortuna ook zijn verantwoordelijkheid nemen. “We willen dat jeugdspelers die de club verlaten, ons verlaten met een gevulde rugtas. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat onze jeugdspelers goed terecht komen. Het niveau in Amerika ligt erg hoog, in combinatie met een goede opleiding zorgt dit voor een sterk fundament voor de toekomst.”

Paul de Koning, CEO van KingsTalent, ziet eveneens veel mogelijkheden. “De ontwikkeling die je maakt als student-athlete is op veel vlakken gigantisch. Een goede match tussen talent en school is hierin essentieel, daar zijn wij voor. Dat is de kracht van KingsTalent. We willen de talenten een prachtige ervaring bieden en tegelijkertijd blijven motiveren om voor het uiterste gaan, zowel academisch als op sportief vlak. We zien de samenwerking met Fortuna dan ook als een mooie stap voor ons bedrijf.”