22 oktober 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Koploper PSV te sterk voor Fortuna
NR20231021 PSV FSC115

Fortuna heeft zaterdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen PSV. De koploper was met 3-1 te sterk.

Bij Fortuna ontbrak Mitchell Dijks in de selectie, hij was onvoldoende hersteld van zijn blessure. Arianit Ferati moest door een kwetsuur de wedstrijd eveneens aan zich voorbij laten gaan, Mouhamed Belkheir was geschorst. Alen Halilovic was wél fit genoeg om te starten, middenvelder Loreintz Rosier kreeg van hoofdtrainer Danny Buijs eveneens een basisplaats.

PSV was vanaf de aftrap de ploeg met het meeste balbezit, Fortuna had zijn zaken in verdedigend opzicht goed voor elkaar. De thuisclub was vooral gevaarlijk via schoten van afstand. Na tien minuten veerden de supporters van de ploeg uit Eindhoven op, een harde uithaal van Olivier Boscagli werd door Fortuna-doelman Ivor Pandur gekeerd. In de rebound werkte Luuk de Jong de bal in het doel, scheidsrechter Dieperink had echter een handspel geconstateerd. De treffer werd terecht geannuleerd.

Na zo’n twintig minuten spelen kwam PSV toch op voorsprong. Hirving Lozano, vervanger van de geblesseerde Noa Lang, bezorgde de bal bij Johan Bakayoko, die bediende Guus Til op maat. Van dichtbij gleed Til de bal in het doel: 1-0. Ook na het openingsdoelpunt bleef PSV de dominerende partij, zonder overigens tot grote kansenl te komen. Fortuna kon de verdediging van de thuisclub niet in verlegenheid brengen, er ontwikkelde zich een gezapige partij voetbal.

Tien minuten na rust kreeg Fortuna snel na elkaar twee tegenslagen te verwerken. Tijjani Noslin moest met een blessure naar de kant, even later was de tweede treffer voor PSV een feit. Joey Veerman vond na een hoekschop André Ramalho, deze kopte hard in: 2-0. Na de verdubbeling van de voorsprong liet de thuisclub het tempo zakken, twaalf minuten voor tijd zorgde een fraaie individuele actie van Belgisch international Johan Bakayoko voor de derde treffer. Na een korte dribbel vanaf de rechterkant zorgde de flankspeler met een harde uithaal in de driehoek voor de mooiste treffer van de avond: 3-0.

In blessuretijd deed Fortuna Sittard alsnog iets terug. Na een overtreding in het strafschopgebied van Malik Tilmann op invaller Iman Griffith ging de bal op de stip. Een andere invaller aan Fortuna zijde, Kaj Sierhuis, bleef koelbloedig en scoorde zijn eerste competitietreffer van het seizoen: 3-1.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth (81’ Fofana), Siovas, Vita, Rosier, Halilovic (81’ Robberechts), Duarte, Noslin (55’ Sierhuis), Lazetic (46’ Özyakup), Córdoba (89’ Griffith)