Heren

Kristoffer Peterson versterkt aanvalslinie in Sittard

09 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Kristoffer Peterson versterkt aanvalslinie in Sittard
DSC07603

De 29-jarige Zweed met de nodige Eredivisie-ervaring heeft een verbintenis getekend in Sittard voor twee-en-een-half jaar.

Peterson maakte op jonge leeftijd de overstap van zijn geboorteland Zweden naar de Liverpool Academy. Na meerdere verhuurperiodes kwam de aanvaller uiteindelijk in Nederland terecht, bij FC Utrecht. Na dienstverbanden bij onder andere Heracles Almelo, Swansea City en Fortuna Düsseldorf tekende Peterson afgelopen zomer een contract in Israël bij Hapoel Beer Sheva. 

Vanwege de situatie in Israël kan Peterson nu transfervrij overstappen naar Fortuna. "Ik ben blij om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik heb hier hele mooie periodes beleefd en ik weet daardoor goed wat ik van de Nederlandse competitie kan verwachten. Ik hoop zo snel mogelijk fit te geraken en een bijdrage te kunnen leveren aan de successen van dit team", aldus Peterson, die bij Fortuna zal gaan spelen met rugnummer acht.

Technisch manager Americo Branco is blij met de komst van de 29-jarige rechtspoot. "Hij heeft in voorgaande jaren aanzienlijke ervaring opgedaan in de Eredivisie, waardoor hij het land en de competitie goed kent. Daarnaast heeft Kristoffer all-round kwaliteiten die de selectie verder doen versterken."

Peterson begon zijn voetballoopbaan in eigen land in de jeugd van Sävedalens IF. De aanvaller doorliep daarnaast diverse jeugdelftallen van Zweden en debuteerde in 2018 in de hoofdmacht van de nationale ploeg in een wedstrijd tegen Slowakije.