Heren

Loreintz Rosier maakt overstap naar Fortuna

18 juli 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Loreintz Rosier maakt overstap naar Fortuna
2023 Lorientz Rosier

Fortuna heeft zijn middenveld versterkt met Loreintz Rosier. De 24-jarige middenvelder heeft getekend voor twee seizoenen, met de optie voor een extra jaar.

"Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk," aldus de Fransman, die de afgelopen seizoenen uitkwam voor het Portugese Estoril. "Voor mij voelt Fortuna als de juiste stap in deze fase van mijn loopbaan. Ik ga er vanzelfsprekend alles aan doen om er, samen met mijn teamgenoten, een mooi seizoen van te maken." 

Americo Branco is tevreden met de komst van Rosier. "Met Loreintz deed zich een mooie kans op de markt voor," aldus de technisch manager. "Hij heeft de afgelopen jaren aangetoond een van de betere defensieve middenvelders in de Portugese competitie te zijn. Hij beschikt over een goede fysiek, is goed aan de bal en heeft eveneens een goede pass. Loreintz gaat de komende jaren zeker van waarde zijn voor ons."

Rosier kwam in zijn jeugdjaren uit voor Clairefontaine, Paris FC en Sochaux. Desondanks kwam het niet tot een debuut in zijn vaderland. In 2018 maakte hij de overstap naar Portugal. Via het tweede elftal van Vitoria Guimarães kwam hij uiteindelijk terecht bij Estoril, uitkomend op het hoogste niveau. Voor de Portugese eredivisionist kwam Rosier tot 89 wedstrijden.