Heren

Mats Seuntjens en Fortuna uit elkaar

19 december 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Mats Seuntjens en Fortuna uit elkaar
2022 Mats Seuntjens vertrek

Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen aanvoerder Mats Seuntjens en Fortuna. Het contract van de aanvaller is in goed overleg per direct ontbonden. De oorspronkelijke verbintenis van de 30-jarige Bredanaar liep nog een half jaar door.

Seuntjens kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Sittard. “Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar. We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen N.E.C. in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken.”

Technisch manager Sjoerd Ars licht het vertrek van Seuntjens toe: “Mats is ruim twee seizoenen enorm belangrijk geweest voor ons. In de laatste weken kwamen we echter tot de conclusie dat de chemie tussen beiden was uitgewerkt. We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven.”

Seuntjens maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Fortuna, dat hem overnam van het Turkse Genclerbirligi. In zijn periode in Sittard kwam de Brabander tot 79 wedstrijden, waarin hij goed was voor zestien doelpunten en twaalf assists.