Heren

Mattijs Branderhorst op huurbasis naar Fortuna

24 juli 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Mattijs Branderhorst op huurbasis naar Fortuna
DSC04521

Fortuna heeft het keepersgilde versterkt met de komst van Mattijs Branderhorst. De doelman wordt voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht. 

Na het vertrek van Michael Verrips was Fortuna op zoek naar een nieuwe doelman. In die zoektocht is Fortuna uitgekomen bij Branderhorst. In Sittard gaat de 30-jarige doelman de concurrentiestrijd aan met Luuk Koopmans. 

Branderhorst begon met voetballen in zijn geboorteplaats Tiel. Op jonge leeftijd maakt hij de overstap naar de regionale jeugdopleiding van Willem II/RKC, voordat hij aansluit bij de selectie van Willem II. De Tilburgers verhuren Branderhorst aan MVV Maastricht, de club waarvoor hij debuteert in het profvoetbal. Zijn doorbraak beleeft de sluitpost na zijn overstap naar NEC Nijmegen. Voor de club uit Nijmegen keepte de sluitpost ruim 100 wedstrijden.

De doelman is blij met de kans die hij krijgt bij Fortuna: "Ik zit in een fase van mijn carrière waarbij het belangrijk is dat ik meer uitzicht heb op speelminuten. Ik hoop hier bij Fortuna mijn kans te grijpen en met mijn ervaring een belangrijke rol te kunnen spelen in de doelstellingen die de club dit seizoen heeft."