Heren

Nathan Markelo versterkt Sittardse defensie

03 augustus 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Nathan Markelo versterkt Sittardse defensie
2023 Nathan Markelo

Nathan Markelo maakt de overstap naar Fortuna. De 24-jarige verdediger heeft voor één seizoen getekend, met de optie voor twee extra seizoenen.

De rechtsback stond het afgelopen seizoen onder contract bij Excelsior. ""Ik kijk uit naar mijn avontuur bij Fortuna," aldus Markelo, die gaat spelen met rugnummer 24. "Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen en kan niet wachten tot ik met mijn nieuwe teamgenoten op het trainingsveld sta. Ik ben Fortuna dankbaar voor het vertrouwen, nu is het aan mij om dat met 100% inzet terug te betalen."

"We zijn tevreden met de komst van Nathan," laat technisch manager Americo Branco optekenen. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in Engeland en heeft tevens al speelminuten in de Eredivisie achter zijn naam staan. We hopen dat hij komend seizoen een volgende stap kan maken en uiteindelijk zijn volledige potentieel weet te bereiken."

Markelo doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam, alvorens hij in 2017 de overstap maakte naar het Engelse Everton. De rechtsback debuteerde uiteindelijk tijdens zijn verhuurperiode bij FC Twente in het betaalde voetbal. In 2021 keerde Markelo bij Jong PSV definitief terug op de Nederlandse velden, het afgelopen seizoen maakte de Groninger zijn minuten voor Excelsior. In totaal kwam de drievoudig international van Curaçao tot 59 wedstrijden in het profvoetbal.