Heren

Noslin mist eerste duels van 2024

11 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Noslin mist eerste duels van 2024
2023 rood Noslin

Aanvaller Tijjani Noslin is door de aanklager betaald voetbal voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen N.E.C. Nijmegen

Tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2023 ontving Noslin, na ingrijpen van de VAR, een directe rode kaart na een overtreding op N.E.C. Nijmegen-speler Calvin Verdonk.

De aanklager kwam met een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Fortuna ging in beroep tegen deze uitspraak, waarna de onafhankelijke tuchtcommissie Noslin vrijsprak. Hierdoor kon de vleugelaanvaller in actie komen tijdens de gewonnen bekerwedstrijd met FC Eindhoven. 

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal besloot in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Een zaak die afgelopen woensdagavond diende. Tijdens de zitting verhoogde de aanklager, net zoals bij de tuchtcommissie, zijn eis naar drie wedstrijden onvoorwaardelijk. 

Het oordeel van de commissie van beroep luidt dat Noslin ernstig gemeen spel ten laste kan worden gelegd, waarmee de veiligheid van de tegenstander in gevaar is gebracht. Op basis van dit oordeel ontving Noslin een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Fortuna is uiterst teleurgesteld in de uitspraak. Echter dient de club zich neer te leggen bij het besluit, aangezien deze onherroepelijk is.