Onzorgvuldig Fortuna verliest in Deventer

24 april 2023
Home / Nieuws / Onzorgvuldig Fortuna verliest in Deventer
2023 Go Ahead Fortuna Gladon

Fortuna heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 2-0 verloren. Fortuna was niet echt de mindere van de thuisclub, de ploeg uit Deventer ging echter efficiënter met haar kansen om.

In de openingsfase waren de betere mogelijkheden voor Fortuna. Dimitrios Siovas zag een inzet van dichtbij geblokkeerd door een verdediger, Ivo Pinto schoot van afstand net over. Na 17 minuten meldde de thuisclub zich voor het eerst in het strafschopgebied van Fortuna. Het betekende meteen ook de openingstreffer, na een hoekschop van de rechterkant tikte de IJslandse middenvelder Willum Willumson de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-0. De VAR had enige tijd nodig om haar oordeel te vellen over mogelijk buitenspel, de treffer werd uiteindelijk correct bevonden.

Go Ahead liet daarna het initiatief aan Fortuna, de beste kansen waren echter voor de thuisclub. Evert Linthorst mist een goede kans, Willumson was met zijn hoofd dicht bij een nieuwe treffer en Oliver Edvardsen testte met een schot van afstand de kwaliteiten van Fortuna doelman Ivor Pandur. In de laatste minuten van de eerste helft liet Fortuna zich enkele keren dreigend zien. Tijjani Noslin testte met een schot van zestien meter in de rechter benedenhoek de kwaliteiten van doelman Jeffrey de Lange, even later leek de gelijkmaker een feit te worden. Paul Gladon draaide, op aangeven van Iñigo Córdoba, fraai weg van zijn directe tegenstander. De spits gleed echter onderuit, net toen hij wilde uithalen. Daardoor ging deze uitstekende kans verloren.

Snel na rust was Bas Kuipers binnen enkele minuten tot twee keer toe gevaarlijk, beide keren greep Pandur goed in. Schoten van Rashaan Fernandes en oud Fortunees Finn Stokkers verdwenen net naast. Ook Fortuna was enkele keren gevaarlijk, met name uit stilstaande situaties. Paul Gladon kopte over, na een hoekschop van Kristijan Bistrovic. Een vrij trap van dezelfde Bistrovic verdween in het zijnet. Een kwartier voor tijd besliste de thuisclub het duel definitief in haar voordeel. Na een snelle tegenaanval haalde invaller Xander Blomme van de rand van het strafschopgebied hard uit: 2-0. Fortuna had daarna niet meer het vermogen om nog een keer écht aan te zetten om de wedstrijd een wending te geven.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox (77’ Buitink), Erdogan (72’ Duarte), Córdoba, Bistrovic (84’ Ferati), Noslin (84’ Cangiano), Gladon, Embalo (72’ Vita)