Vrouwen

Roger Reijners eerste hoofdtrainer dameselftal

04 maart 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Roger Reijners eerste hoofdtrainer dameselftal
2022 Roger Reijners

Fortuna Sittard heeft in de persoon van Roger Reijners de hoofdtrainer vastgelegd voor het vrouwenelftal. De geboren Limburger heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan Fortuna Sittard Vrouwen, dat vanaf komend seizoen uitkomt in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. In de verbintenis is een optie opgenomen voor een derde seizoen. De oud-prof is daarmee de eerste hoofdtrainer van de vrouwentak.

Reijners (58) droeg tijdens zijn actieve carrière ruim tweehonderd keer het Sittardse geel-groen en was tevens meerdere jaren werkzaam binnen de club. Het voelt dan ook als thuiskomen voor de Roermondenaar: “Het is een prachtige stap bij een prachtige club. Ik ben er dan ook enorm trots op om vanaf het begin deel uit te kunnen maken van dit ambitieuze project. De eerste uitdaging zit nu in het vormen van een organisatie, zodat we er meteen staan bij de aftrap van ons eerste seizoen in de Eredivisie.”

Bo Breukers is verheugd met de komst van Reijners. “Dit is een mooie mijlpaal voor de club,” aldus Breukers, als coördinator vrouwenvoetbal nauw betrokken bij het project. “Dat we een ervaren trainer als Roger hebben kunnen overtuigen laat zien dat we mooie, gezonde plannen hebben voor het vrouwenvoetbal. Hij neemt een schat aan ervaring mee, waaronder het bondscoachschap bij de Oranje Leeuwinnen. Dat gaat ons ongetwijfeld enorm helpen tijdens onze eerste seizoenen in de Eredivisie.”

Reijners verliet in 2010 Fortuna Sittard, om enkele maanden later aan de slag te gaan bij de Oranje Leeuwinnen. Daar bleef hij vijf seizoenen, alvorens hij hoofdtrainer werd bij de nationale vrouwenelftallen van Maynmar en China O17. In 2019 keerde Reijners als assistent-trainer van MVV Maastricht terug in Nederland. Dit seizoen heeft de voormalig middenvelder de leiding over de beloften van VVV-Venlo.