Vrouwen

Roger Reijners volgend jaar geen hoofdtrainer meer

01 mei 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Roger Reijners volgend jaar geen hoofdtrainer meer
DSC06554

Roger Reijners neemt na twee jaar afscheid als trainer van de Fortuna Vrouwen.

De oefenmeester begon twee jaar geleden als hoofdtrainer bij de Fortuna Vrouwen. De coach speelde zelf 226 wedstrijden in het tenue van Fortuna en stond van 2004 tot 2010 zowel als assistent als hoofdtrainer bij de heren langs het veld. De ervaren Reijners begon zijn carrière in het vrouwenvoetbal door in 2010 bondscoach te worden van het Nederlands vrouwenelftal. In goed overleg is besloten dat Reijners na dit seizoen afscheid neemt van de functie als hoofdtrainer van de Fortuna Vrouwen.

Manager vrouwenvoetbal Bo Breukers is dankbaar voor de bijdrage die Reijners heeft gehad als trainer voor het project in Sittard: "We zijn dankbaar voor de bijdrage die Roger heeft geleverd als trainer bij de ontwikkeling van het project gedurende deze twee jaar. We gaan in gesprek om zijn betrokkenheid op een andere manier voort te zetten."

De trainer staat nog een aantal mooie wedstrijden te wachten richting het einde van het seizoen. Op maandag 20 mei nemen de Fortuna Vrouwen het op tegen Ajax in de KNVB Bekerfinale. Voor Reijners is het de tweede keer dat hij deel uitmaakt van een finale met de club uit Sittard. 

Reijners kijkt terug op twee mooie jaren waar al mooie stappen zijn gezet, maar waar er nog evengoed veel te doen is: "De reden dat ik twee jaar geleden in dit project ben gestapt, waren de ambities die uitgesproken werden. Talentvolle meiden/vrouwen kunnen hun dromen gaan waarmaken in onze mooie provincie. De eerste fase is op een positieve wijze benut en nu is het zaak om het in de volgende fase in een bredere context te gaan plaatsen. Daar wil ik graag aan bijdragen."