Heren

Samuel Bastien maakt overstap naar Fortuna

08 augustus 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Samuel Bastien maakt overstap naar Fortuna
DSC04431

Fortuna heeft zijn middenveld versterkt met Samuel Bastien. De Congolese international komt op permanente basis over van het Engelse Burnley FC. 

De ervaren middenvelder begon zijn profcarrière in de jeugd van Standard Luik. Op 15-jarige leeftijd maakte Bastien de overstap naar RSC Anderlecht, waarvoor hij debuteerde in het profvoetbal. Na zijn avontuur in België stapte Bastien over naar Italië. Eerst speelde hij een jaar voor US Avellino, waarna hij vervolgens twee jaar actief was in de Serie A, uitkomend voor Chievo Verona. 

Na zijn periode in Italië keerde de achtvoudig international terug naar de Belgische velden. Voor Standard Luik speelde hij ruim 100 wedstrijden, waaronder zestien wedstrijden in de Europa League. Als speler van Burnley FC promoveerde de middenvelder in zijn eerste seizoen naar de Premier League. Die club verhuurde hem afgelopen jaar aan het Turkse Kasimpasa, waarna hij nu definitief de overstap maakt naar Fortuna. 

Bastien kijkt uit naar zijn overstap naar Sittard: "Ik ben blij dat ik mij speler van Fortuna mag noemen. Met mijn ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan, hoop ik een belangrijke kracht in het team te worden. Ik heb enorm veel zin in mijn nieuwe uitdaging en kan niet wachten om de fans te ontmoeten."