Heren

Schorsing Belkheir met één wedstrijd teruggebracht

13 oktober 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Schorsing Belkheir met één wedstrijd teruggebracht
NR20231008 FSC FCT194

Mouhamed Belkheir mist de wedstrijd tegen PSV. De aanvaller moet het duel aan zich voorbij laten gaan in verband met een schorsing.

Belkheir kreeg tijdens de laatste wedstrijd, thuis tegen FC Twente, een rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De arbiter deed dit op aanraden van de VAR, die constateerde dat de Fransman een te harde overtreding beging op doelman Lars Unnerstall. De aanklager kwam met een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Fortuna besloot hier niet mee akkoord te gaan, waardoor de zaak donderdag werd voorgelegd aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Die besloten niet mee te gaan in de straf van de aanklager en één wedstrijd van de straf af te halen. Hierdoor mist Belkheir na de interlandbreak de uitwedstrijd tegen PSV.

De officiële lezing: 

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft speler Belkheir veroordeeld tot een uitsluiting van twee wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Twente d.d. 8 oktober jl.. Na bestudering van onder meer de tv-beelden, vindt de tuchtcommissie bewezen dat Belkheir zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel nu hij met gestrekt been en de noppen vooruit het duel is aangegaan en waarbij hij de tegenstander op het onderbeen heeft geraakt zonder dat hij hierbij de bal kon spelen. Door op deze wijze het duel aan te gaan, heeft Belkheir het risico aanvaard de tegenspeler te blesseren. Rekening houdend met de beperkte intensiteit waarmee de overtreding is begaan en de wijze van uitkomen van de keeper in combinatie met de blanco strafkaart van de speler, legt de tuchtcommissie een lagere straf op dan de door de aanklager op zitting gevorderde drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.