Heren

Verdediger Stipe Radic definitief naar Sittard

14 december 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Verdediger Stipe Radic definitief naar Sittard
2023 Stipe Radic

Stipe Radić blijft verbonden aan Fortuna. De 22-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024, met de optie voor één extra seizoen. De voormalig jeugdinternational van Kroatië trainde de afgelopen twee weken al mee met de ploeg van hoofdtrainer Julio Velazquez en kwam tijdens het trainingskamp in actie tegen Adana Demirspor en Livingston.

Met de komst van Radić komt er een extra optie in de defensie. “Het aantrekken van een talentvolle centrale verdediger was een van onze wensen deze winterse transferperiode,” licht technisch manager Sjoerd Ars toe. “Hij heeft de afgelopen weken een goede indruk gemaakt op ons. Hij is een op en top prof. Uiteraard hopen we dat hij zich hier de komende seizoenen verder kan ontwikkelen.”

De mandekker -die in Sittard gaat spelen met rugnummer 55- is een jeugdproduct van Hajduk Split, de Kroatische topclub uit zijn geboortestad. Na negen wedstrijden in de hoofdmacht maakte Radić de overstap naar Beerschot. Voor de Belgische club kwam de rechtspoot 42 keer in actie. Door de degradatie van de Beren kreeg de Kroaat een transfervrije status.

Radić komt in Sittard een oude bekende tegen. De verdediger debuteerde net als Fortuna-doelman Ivor Pandur op 25 april 2015 voor Kroatië U15. De landgenoten kwamen elkaar sindsdien vaker tegen bij de nationale jeugdelftallen van de Kroaten.