Vermakelijk wedstrijd levert één punt op

13 augustus 2023
Home / Nieuws / Vermakelijk wedstrijd levert één punt op
2023 Feyenoord Fortuna Cordoba

Op basis van een enorme inzet en de absolute wil om een resultaat te behalen heeft Fortuna zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord met een punt afgesloten: 0-0.

Hoofdtrainer Danny Buijs had basisplaatsen ingeruimd voor nieuwkomers Loreintz Rosier en Alen Halilovic. Gaandeweg de tweede helft maakte met Mitchell Dijks een derde speler zijn officiële debuut voor Fortuna. De thuisclub was in de eerste helft veel aan de bal, de Rotterdammers hadden echter moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Alleen buitenspeler Igor Paixao was met zijn hoofd tot twee keer toe dicht bij een treffer, beide keren na voorbereidend werk van Bart Nieuwkoop.

De rechtervleugel verdediger van Feyenoord kreeg na 25 minuten spelen van scheidsrechter Dieperink de gele kaart voorgeschoteld, na een overtreding op Inigo Córdoba. Even later zette de leidsman, na inmenging van de VAR, de gele kaart om in rood, waardoor Feyenoord met een man minder verder moest spelen. Acht minuten vóór rust kreeg Paul Gladon een grote kans om de gasten op voorsprong te brengen, oog in oog met doelman Justin Bijlow bleef de doelman van Oranje koelbloedig. In de slotminuten had opnieuw Paixao een gevaarlijke actie in huis, zijn schot verdween echter voorlangs.

Snel in de tweede helft een tweede grote kans voor Fortuna. Tijjani Noslin kwam gevaarlijk door op de rechtervleugel, zijn harde uithaal was ook nu een prooi voor Bijlow. Tien minuten na rust veerde het legioen van de thuisclub op. Scheidsrechter Dieperink kende Feyenoord een strafschop toe, na een overtreding van Rodrigo Guth op Santiago Giménez. Ook deze beslissing werd door de VAR gecorrigeerd, de overtreding was blijkbaar net buiten het strafschopgebied gemaakt. De toegekende vrije trap leverde niets op.

De grootste kans op de openingstreffer was elf minuten vóór tijd voor Cordoba. Een terugspeelbal van Lutsharel Geertruida op zijn eigen doelman leek in eerste instantie ongevaarlijk, dat veranderde toen Bijlow onderuit gleed. De doorgelopen Cordoba schoot vanaf zo’n 18 meter richting het lege doel, met een uiterste krachtsinspanning kon verdediger Thomas Beelen een treffer voorkomen. Feyenoord bleef aandringen op de winnende treffer, in de extra tijd moest Fortuna doelman Ivor Pandur vol aan de bak na een fraaie uithaal van Alireza Jahanbakhsh. Al met al een resultaat waar vooral Fortuna zich tevreden mee toonde.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita (’60 Dijks), Noslin, Rosier (74’ Özyakup), Córdoba, Duarte, Halilovic (85’ Ferati), Gladon.