Walk for life

Omslag website 01 min

Fortuna is méér dan voetbal alleen. De trotse eredivisionist uit Limburg heeft onder meer als doelstelling de mensen in de regio met elkaar te verbinden en een gezonde levensstijl te bevorderen. Hierdoor helpt Fortuna mee aan het creëren van een (iets) betere wereld.

Walk4Life
Om dat doel te bereiken slaan Fortuna en supportersvereniging Fortuna SC de handen in een met de organisatie van de Kennedy Mars, waarbij kan worden deelgenomen aan de Mini-Mars (10 kilometer). Op deze manier kan iedereen -van jong tot oud en van super fit tot mindervalide- samen met een delegatie aan Fortuna-vertegenwoordigers deelnemen. De wandelroute is een officieel onderdeel van de beroemde Kennedy Mars van de stad Sittard. Door mee te doen halen de deelnemers geld op voor diverse goede doelen. Voor meer praktische informatie over de mars (route, etc) verwijzen we je graag naar de officiële Kennedymars-pagina.

Loop jij mee?
De editie van 2024 wordt georganiseerd op paaszaterdag 30 maart 2024. De inschrijving voor volwassenen bedraagt € 17,00 en voor jeugd t/m 14 jaar € 8,50. Inschrijven kan tot 8 maart 2024 via de webshop. Bij opgave doe je officieel mee met de Mini-Mars in een heerlijke ambiance, je krijgt een officieel Fortuna “Walk4Life” shirt, een gratis ticket (Zuid-tribune) voor de wedstrijd Fortuna – Go Ahead Eagles (vrijdag 3 mei, 20.00u) en je steunt direct vier, door Fortuna gekozen, goede doelen.

Stichting ALS Nederland

Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn.

De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS moet alle prioriteit krijgen. Verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Pedro Ricksen: “Fernando was strijdbaar tot het einde, hij wilde deze ziekte zo graag verslaan, heel spijtig dat dit niet zo mocht zijn. We hadden het hem zo gegund om zijn dochter verder te zien opgroeien en van haar te genieten, maar ALS is een vreselijke ziekte waar helaas nog geen medicijn tegen is gevonden. Laten we de strijd echter niet opgeven en het mogelijk maken dat anderen in de toekomst dit wel kunnen!”

Stichting Fortuna Verbindt

Fortuna is méér dan voetbal. De club staat midden in de maatschappij en vindt het belangrijk om ook waarde te creëren buiten het veld. De enorme aantrekkingskracht van sport, en betaald voetbal in het bijzonder, speelt daarbij een belangrijke rol. De kracht van de gael-gruine kleuren en de magie van het stadion, zowel binnen als buiten de stadionmuren, zijn onderdelen die we daarvoor gericht inzetten.

Dit doet Fortuna Sittard onder de naam Fortuna Verbindt, waarmee invulling wordt gegeven aan de maatschappelijke rol die past en hoort bij een club acterend in het Nederlandse betaalde voetbal. Met het maatschappelijke beleid wil Fortuna een (ver)bindende rol spelen in de samenleving.

De activiteiten van Fortuna Verbindt richten zich op een viertal pijlers; kwetsbare groepen, een gezonde- & actieve leefstijl, re-integratie & participatie en duurzaamheid. Middels deze activiteiten wil Fortuna Verbindt impact maken op verschillende maatschappelijke vraagstukken die spelen in onze provincie, in de Westelijke Mijnstreek en in Sittard-Geleen.

Stichting Bijzonder in Beweging

Bijzonder in Beweging is een stichting die sport- en beweegactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks worden er ruim veertig activiteiten, verspreid over de provincie Limburg, georganiseerd waar 500 tot 600 mensen aan deelnemen. Deze activiteiten worden geleid door professionele bewegingsagogen, die worden ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers.

Bewegen voor mensen met een beperking is belangrijk, maar het sociale aspect van de activiteiten is misschien nog wel belangrijker. Zeker voor de deelnemer, maar ook voor de familie, de vrijwilligers en de (zorg)professional. Om die reden worden naast de wekelijkse beweegactiviteiten ook carnaval-, sinterklaas-, zomer-, seizoensafsluitingsactiviteiten georganiseerd waar spelers en speelsters van Fortuna bij aanwezig zijn.

Moïsa van Koot, speelster van Fortuna Vrouwen; “Dit jaar ben ik voor het tweede jaar op rij aanwezig geweest bij De Bijzondere Kampioenendag, die jaarlijks plaatsvindt in De Haamen in Beek. Het is fantastisch om te zien hoe alle deelnemers, op hun eigen manier, vol enthousiasme meedoen aan deze dag en daarbij onze aanwezigheid ontzettend kunnen waarderen.”

Bie Zefke

bie Zefke is een gastvrij inloophuis dat speciaal is opgericht om dak- en thuislozen te ondersteunen. Wij zijn er voor onze gasten, 365 dagen per jaar, en bieden dagelijks een warm welkom met koffie, thee, boterhammen en een voedzame warme maaltijd in de middag.

Tot rust komen
Voor onze gasten is bie Zefke een veilige haven waar ze kunnen rusten en ontsnappen aan het leven op straat. We bieden perspectief, zelfs wanneer de horizon lijkt te vervagen. Hier vinden ze warmte, menselijk contact, en de mogelijkheid om tot rust te komen, zelfs als rust elders schaars lijkt te zijn.

Warme maaltijd
Dagelijks staat er een team van vrijwilligers klaar die de verse maaltijden bereiden voor onze gasten. Inloophuis bie Zefke levert een bijdrage aan het beperken van overlast in het centrum. Het verstrekken van gratis eten en drinken neemt een eerste prikkel tot broodroof en criminaliteit weg. bie Zefke is een voedzame warme maaltijd meer dan alleen voedsel; het is een instrument voor positieve verandering.

Respect
Iedereen is welkom, zonder voorwaarden. Achtergrond en afkomst doen niet ter zake. We houden geen registratie bij maar kennen iedereen wel bij naam. Er is één simpele regel bie Zefke, we behandelen elkaar met respect.

Helpende hand
Bie Zefke fungeert als een vindplaats voor maatschappelijke instanties in de regio. Wij bieden niet alleen begeleiding aan onze gasten, maar ondersteunen ook hulpverleners in situaties waar het contact moeizaam verloopt. We houden onze gasten in beeld, zelfs als ze dreigen uit beeld te raken bij andere hulpverleningsinstanties. Bie Zefke zorgt voor het leggen van hernieuwd contact en een helpende hand.


Sponsoren