2023 Ivor Pandur

Interlandbreak; de kans om met trots het tenue van de nationale ploeg om de schouders te dragen.

Fortuna zwaaide deze week drie spelers uit voor verplichtingen bij de nationale ploeg: Deroy Duarte, Ivor Pandur en Roni Klisurica. We blikken terug op de interlandperiode van deze Fortunezen.

Deroy Duarte
De middenvelder was als enige Fortunees opgeroepen voor de A-ploeg. Duarte kwam met Kaapverdië in het kader van de kwalificaties voor de Afrika Cup twee keer in actie tegen Eswatini. In totaal stond de geboren Rotterdammer ruim 135 minuten op het veld. In de eerste ontmoeting mocht Duarte de negentig minuten vol maken, in de return werd de 23-jarige Fortunees in de rust gewisseld. Met Duarte binnen de lijnen werd er niet gescoord.

In de 45 minuten zonder Duarte werd er één keer gescoord, waardoor Kaapverdië vier punten overhield aan de ontmoeting met Eswatini. Daardoor blijft het gat met koploper in de groep, Burkina Faso, drie punten. Met zeven punten heeft Kaapverdië een ruimte voorsprong (vijf punten) op Eswatini en Togo.

Kaapverdië - Eswatini 0-0
Eswatini - Kaapverdië 0-1

Ivor Pandur
Doelman Pandur mocht zich bewijzen bij Kroatië U21, dat het tijdens de interlandbreak opnam tegen de leeftijdsgenoten van Israël en Engeland. In de oefenwedstrijd tegen Israël stond de Kroatische sluitpost aan de aftrap. Uiteindelijk mocht 23-jarige jeugdinternational 75 minuten blijven staan, waarna hij werd gewisseld voor Nikola Cavlina. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-0, waardoor beide goalies een clean sheet konden bijschrijven.

In het oefenduel tegen Engeland kwam Pandur niet in actie. De sluitpost moest voorrang geven aan aanvoerder Dominik Kotarski, voormalig doelman van Ajax en tegenwoordig PAOK Saloniki. De wedstrijd tegen Engeland werd verrassend gewonnen met 1-2.

Kroatië U21 - Israël U21 0-0
Engeland U21 - Kroatië U21 1-2

Roni Klisurica

Naast de twee selectiespelers ging ook Roni Klisurica op pad. De middenvelder van Fortuna U21 mocht zich melden bij Luxemburg U19, dat in actie kwam tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne, Spanje en Denemarken. De 19-jarige Klisurica kwam in alle drie de wedstrijden in actie.

In de wedstrijd tegen Oekraïne werd Klisurica bij een 1-2 voorsprong binnen de lijnen gebracht. Met de Fortunees binnen de lijnen bleef de score in stand. In de wedstrijd tegen Spanje mocht de Luxemburger na de theepauze opdraven, terwijl hij in de laatste wedstrijd tegen Denemarken een basisplaats kreeg. Beide wedstrijden gingen met grote cijfers, respectievelijk 4-0 en 1-4, verloren.

Het waren de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK. Spanje en Denemarken staan aan kop met zeven punten, Luxemburg volgt met drie punten. Oekraïne bezet op dit moment de laatste plaats.

Oekraïne U19 - Luxemburg U19 1-2
Spanje U19 - Luxemburg U19 4-0
Luxemburg U19 - Denemarken U19 1-4