04 mei 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna krijgt geen loon naar werken
NR20240503 FSC GAEDSC01638

Fortuna is in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles blijven steken op een 0-0 gelijkspel. De thuisploeg kreeg daarmee te weinig, vooral gezien de kansen in de tweede helft. Met het behaalde punt stelde de ploeg uit Deventer deelname een de play-offs zo goed als zeker.

Fortuna kende in de aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles enkele twijfelgevallen. Aanvoerder Ivo Pinto en Dimitrios Siovas stonden uiteindelijk wél aan de aftrap, de wedstrijd kwam te vroeg voor Oguzhan Özyakup. De middenvelder behoorde niet tot de wedstrijdselectie, evenals doelman Michael Verrips.

De Fortuna fans zorgden vanaf de eerste minuut voor een mooie sfeer in het met bijna 11.000 toeschouwers goed gevulde stadion. In de eerste helft waren de échte kansen schaars, voor de thuisclub was Kaj Sierhuis enkele keren gevaarlijk. Hij zag een inzet echter net voorlangs het doel verdwijnen, een schot van buiten het strafschopgebied was een prooi voor doelman Jeffrey de Lange. Bij een tweetal counters waren ook de gasten gevaarlijk, Bobby Adekanye en Willum Thor Willumsson kwamen in kansrijke positie echter niet tot afwerking. Fortuna doelman Luuk Koopmans hoefde niet in te grijpen.

Een oude bekende van Fortuna, Finn Stokkers, verscheen aan de aftrap voor de tweede helft. De sympathieke spits, met een rake kopbal nog succesvol tijdens de beslissende promotiewedstrijd in 2018, kon op een warm welkom rekenen van de supporters van de thuisclub. Na tien minuten was dezelfde Stokkers dicht bij een treffer, na een voorzet van de linkerkant kopte hij net naast. De grootste kansen waren echter voor Fortuna. Na een voorzet van Pinto kopte Sierhuis onberispelijk in bij de eerste paal, De Lange voorkwam met een schitterende redding een treffer van de thuisclub. Vlak voor tijd kwam Fortuna toch bijna alsnog op voorsprong, na een hoekschop van invaller Alen Halilovic spatte een kopbal van Loreintz Rosier op de lat uiteen.

Een grote domper voor Fortuna was het uitvallen van clubtopscoorder Sierhuis. De spits moest vlak voor tijd het veld per brancard verlaten.

Zondag 12 mei om 14.30 speelt Fortuna opnieuw thuis, PSV is dan te gast in Sittard.

Fortuna Sittard: Koopmans, Pinto, Guth, Siovas (75’ Voet), Dijks, Lonwijk (75’ Da Cruz), Duarte, Peterson (74’ Oratmangoen), Rosier, Cordoba (90’ Belkheir), Sierhuis (84’ Halilovic)