Fortuna met man minder onderuit tegen FC Twente

08 april 2024
Home / Nieuws / Fortuna met man minder onderuit tegen FC Twente
NR20240406 FCT FSC100 1

Fortuna heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde FC Twente met 2-0 verloren. Ruim één helft speelde Fortuna met een man minder, Rodrigo Guth kreeg tien minuten voor rust zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Rob Dieperink. Een kantelpunt in de wedstrijd, tot dan toe kenden de gasten in verdedigend opzicht weinig échte problemen.

Bij Fortuna ontbrak de geschorste Dimitrios Siovas, hij werd vervangen door Siemen Voet. Coach Danny Buijs had opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Alen Halilovic. De thuisclub had in de volgepakte Grolsch Veste in de eerst helft vaak de bal, Fortuna speelde vanuit een sterke organisatie en gaf weinig tot geen kansen weg. De grootste kans was in het eerste half uur zelfs voor de bezoekers. Na een verre uittrap van doelman Michael Verrips kon spits Kaj Sierhuis, na een misser van Mees Hilgers, alleen richting het Twente doel. De aanvalsleider van Fortuna kreeg de bal echter niet goed onder controle, waardoor de kans verloren ging. In minuut 35 moest Fortuna met een man minder verder, volgens scheidsrechter Dieperink was Guth opnieuw in de fout gegaan richting Ricky van Wolfswinkel. De beslissing werd fel betwist door de Fortuna spelers, omdat ook de VAR geen duidelijk uitsluitsel kon geven, bleef de beslissing van de arbiter overeind staan. De opdracht werd daardoor voor Fortuna nog moeilijker, Sadik Fofana werd ingebracht om de verdediging te versterken. In de laatste fase vóór rust moest Verrips tot twee keer toe handelend optreden bij schoten van Gijs Smal en Sem Steijn.

Snel na rust kwam de thuisclub toch op voorsprong. Michel Vlap haalde in het strafschopgebied hard uit, Fofana raakte de bal nog licht aan waardoor Verrips kansloos was: 1-0. De thuisclub bleef in de overtalsituatie de dominerende ploeg, Verrips had reddingen in huis op inzetten van Steijn en Naci Ünivar. Pas in de slotfase kon Twente haar voorsprong vergroten, na een voorzet van Carel Eiting was het Van Wolfswinkel die met zijn hoofd de wedstrijd definitief besliste: 2-0. Een zege voor Twente die veel voetbalkenners als ‘logisch’ zullen betitelen, voor de Fortuna fans blijft echter de vraag hoe de wedstrijd zou zijn verlopen indien het duel met elf tegen elf zou zijn gespeeld over de volle 90 minuten.

Volgende week zondag om 14.30 uur speelt Fortuna in eigen huis tegen Feyenoord.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Voet, Dijks (79’ Rosier), Duarte, Oratmangoen (63’ Lonwijk), Özyakup (79’Peterson) Haliovic (38’ Fofana), Córdoba, Sierhuis (63’ Da Cruz)