Fortuna onderuit tegen Sparta Rotterdam

31 maart 2024
Home / Nieuws / Fortuna onderuit tegen Sparta Rotterdam
Ozzy

Fortuna heeft de uitwedstrijd tegen Sparta met duidelijke cijfers verloren. Na een 1-0 ruststand liep de thuisclub in de tweede helft uit naar een 4-0 zege. Daardoor kwam een einde aan de goede reeks resultaten van Fortuna.

Trainer Danny Buijs liet zijn team ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in ongewijzigde samenstelling beginnen aan de wedstrijd op Het Kasteel. Fortuna had het direct moeilijk, al na enkele minuten bracht Koki Saito zijn medespeler Arno Verschueren in stelling. Diens inzet werd echter door Dimitrios Siovas geblokkeerd. De thuisclub bleef daarna de bovenliggen partij, tot echte kansen kwam Sparta echter niet. Vooral uit stilstaande situaties was Sparta gevaarlijk, na bijna een half uur spelen was het Verschueren die scoorde uit een hoekschop van Pelle Clement: 1-0. Enkele minuten later verdubbelde de thuisclub uit een vrijwel identieke situatie bijna de voorsprong, nu bracht Inigo Córdoba op de doellijn redding. Het enige gevaar dat Fortuna vóór rust stichtte kwam via dezelfde Cordoba, na slecht uitverdedigen profiteerde de snelle aanvaller bijna. Doelman Nick Olij bracht met zijn hoofd redding.

Fortuna kwam na rust beter uit de startblokken. Kaj Sierhuis was dicht bij de gelijkmaker, na een voorzet op maat van Ivo Pinto mikte hij de bal met zijn hoofd echter recht in de handen van Olij. Kort daaropvolgend was Sierhuis opnieuw gevaarlijk, nu na een snel genomen vrije trap van Oguzhan Özyakup. Vanuit een moeilijke hoek wist de spits van Fortuna het net echter niet te vinden. De supporters in het volgepakte uitvak gingen er eens goed voor zitten, in de tweede helft leek Fortuna alsnog terug te kunnen komen in de wedstrijd. Na bijna een uur spelen was het echter de thuisclub die bij de eerste goedlopende aanval in de tweede helft scoorde. Na een snelle tegenaanval werd een voorzet van Djevencio van der Kust door Tobias Lauritsen snoeihard afgerond: 2-0. Fortuna wisselde vier keer, in een poging om met het inbrengen van Siemen Voet, Loreintz Rosier, Alen Halilovic en Kristoffer Peterson de wedstrijd nog om te draaien. De beste kansen bleven echter voor de thuisclub, onder meer een kopbal van Lauritsen (opnieuw na een hoekschop) werd door Sierhuis van de lijn gehaald. In de slotfase profiteerde de thuisclub van de ruimte die Fortuna noodgedwongen prijs gaf, opnieuw Lauritsen en invaller Camiel Neghli bepaalden de eindstand op 4-0.

Komende dinsdag speelt Fortuna om 21.00 uur thuis tegen N,E.C Nijmegen.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Siovas (66’ Voet), Dijks (83’ Da Cruz), Lonwijk (66’ Rosier), Özyakup, Oratmangoen (66’ Halilovic), Duarte, Córdoba (66’ Peterson), Sierhuis