15 augustus 2023
Home / Nieuws / Fortuna pakt overwinning tegen Club YLA
Omslag Club

Fortuna pakt overwinning tegen Club YLA in tweede oefenduel van het seizoen.

Op een zonovergoten speelveld in Nederweert trad Fortuna aan voor hun tweede oefenwedstrijd van het seizoen, ditmaal tegen Club YLA. Met een 6-0 overwinning in hun eerste wedstrijd, hadden de verwachtingen een hoge vlucht genomen. Het duel, verdeeld over vier keer dertig minuten, zag Fortuna triomferen met een solide 2-0 overwinning op Club YLA.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Fortuna het initiatief. De ploeg van Roger Reijners oefende continu druk uit op de verdediging van Club YLA. Hoewel doelpunten aanvankelijk uitbleven, brak de impasse in de 23e minuut. Hildur Antonsdóttir scoorde na een assist van Tessa Wullaert.

Het tweede doelpunt viel in de 43e minuut van het tweede blok van dertig minuten, met Ted Rooijendijk als doelpuntenmaker. De spits kreeg  een voorzet van de rechterflank waarmee ze de bal mee kon nemen en nauwkeurig in het doel plaatste. Met een comfortabele 2-0 voorsprong hield Fortuna de controle over het spel en liet het Club YLA weinig kansen om terug te vechten.

Gedurende de wedstrijd bracht de coach van Fortuna verschillende wissels aan om alle spelers in. In de eerste zestig minuten werden twee wissels doorgevoerd. In de 59e minuut verving Nina Shipper Alieke Tuin. Daarnaast kwam Manou Gils in de tweede zestig minuten het veld in als vervanging voor Briony, waardoor het gehele team na de eerste zestig minuten wisselde.

Met deze overwinning op zak kijkt Fortuna vol vertrouwen uit naar hun volgende uitdaging. Volgende week zaterdag staat hun volgende oefenwedstrijd gepland tegen de oude ploeg van Myrthe Moorrees, FC Köln.