Club nieuws

Fortuna presenteert nieuwe eSporters

13 oktober 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna presenteert nieuwe eSporters
2022 e Sporters

Fortuna wordt in het nieuwe eDivisie seizoen vertegenwoordigd door twee nieuwkomers ten opzichte van het voorgaande seizoen. Abdullah Waiss en Vince Eijkens tekenden afgelopen week een contract bij de club als eSporter en komen voor Fortuna uit in de eDivisie. Beide eSporters zijn afkomstig uit de stal van ECV esports, de officiële partner van de club.

ABDULLAH WAISS
Nieuwkomer Waiss zal dit seizoen zijn debuut gaan maken in eDivisie. De afgelopen drie seizoenen stond de in België woonachtige Waiss onder contract bij KRC Genk. Namens deze club kwam hij uit in E-Pro League. Daarnaast is Waiss onderdeel van het officiële nationale eSportsteam van België. Buiten het eSports om zet Waiss zich in om Belgische jongeren op een bewuste en verantwoorde manier te leren omgaan met gamen.

“Na drie fantastische jaren bij KRC Genk is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ben blij dat ik die kans krijg bij Fortuna en kijk er naar uit om mijn debuut te maken in de eDivisie. Ik heb vertrouwen in de samenwerking met Vince en ben ervan overtuigd dat wij samen een sterk team vormen om tot de juiste resultaten te komen, te beginnen aankomende dinsdag tegen sc Heerenveen,” aldus de kersverse eSporter.

VINCE EIJKENS

Eijkens is niet een geheel onbekende in het team van Fortuna. Vorig seizoen stond hij namelijk als reservespeler op de lijst van Fortuna. Zijn debuut in de eDivisie heeft hij destijds al gemaakt in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, toen hij voormalig Fortuna-speler Marc Groenland verving. Dit seizoen wordt Eijkens dus doorgeschoven naar het vaste team van Fortuna, dat aankomende week gaat starten aan het nieuwe seizoen van de eDivisie.

“Vorig seizoen heb ik al tweemaal mijn opwachting mogen maken in de eDivisie namens Fortuna. Ik ben ontzettend blij dat ik nu tot het vaste team behoor en wekelijks mijn kwaliteiten mag laten zien in de eDivisie. Ik kijk enorm uit naar de start van het nieuwe seizoen en weet zeker dat ik samen met Abdullah een goed team ga vormen en wij in staat zijn om mooie prestaties te behalen,” aldus Eijkens.