Club nieuws

Gezonde stimulans voor 8.000 kinderen

08 november 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Gezonde stimulans voor 8.000 kinderen
Leefstijl magazine

Het is belangrijk om veel te bewegen, weinig te zitten en voldoende groente en fruit te eten. Een gezonde leefstijl draagt namelijk bij aan de vitaliteit van de mensen in onze regio. 

Met verschillende projecten en initiatieven, met name gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar, richt Fortuna zich grotendeels op de preventiekant van het bevorderen van een gezonde leefstijl. De club stimuleert beweging, lichamelijke activiteiten en informeert over het belang van gezonde voeding, water drinken en goed slapen. Dit wordt in de uitvoering gedaan in samenwerking met Ecsplore, dat staat voor een gezonde, vitale en sociale samenleving.

“Op jonge leeftijd een gezonde leefstijl aanleren is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Als je gezond leeft, heb je daar later profijt van,” geeft Sjoerd Rietjens, Teamcoördinator Onderwijs, van Ecsplore aan. "Hiervoor is onder andere het programma Smart&Fit in het leven geroepen. Kinderen van de basisschool komen in dit programma voor, na én tijdens schooltijd via een of meerdere bouwstenen in aanraking met wat een gezonde leefstijl inhoudt. Dat gebeurt o.a. met het sportief opstarten van de schooldag, (gezonde) gastlessen, klassen- en thuisopdrachten. Compleet uitgewerkt voor de groepen 1 tot en met 8." 

In dat kielzog hebben Ecsplore en Fortuna in oktober voor het derde jaar op rij een leefstijlmagazine ontwikkeld. Een magazine met leuke spellen, opdrachten, interviews winacties en leerzame artikelen. “In de samenwerking met Ecsplore bereiken we maar liefst 8.000 kinderen in de Westelijke Mijnstreek. Deze kinderen kunnen we op een leuke, laagdrempelige en positieve manier beïnvloeden middels de inzet van onze rolmodellen en het Fortuna-logo. We vinden het belangrijk dat kinderen in onze regio gezond opgroeien en dat we welvaartsziektes zoals overgewicht en obesitas in de toekomst weten te onderdrukken. Dat alle kinderen ook nog een gratis kaartje voor een wedstrijd krijgen, is natuurlijk bijzaak”, besluit Coen Cremers, Fortuna's Manager MVO.