Heren

Fortuna verkoopt Zian Flemming aan Millwall

25 juni 2022
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna verkoopt Zian Flemming aan Millwall
2022 Zian Flemming

Zian Flemming heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van Fortuna Sittard gespeeld. De 23-jarige aanvaller vertrekt per direct naar Millwall, uitkomend in de Engelse Championship. De clubtopscorer van de afgelopen twee seizoenen heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract.

Flemming: “De keuze voor Fortuna Sittard is achteraf gezien een belangrijke geweest in mijn carrière. Het waren twee mooie jaren, waarin ik de kans heb gekregen om me als speler verder ontwikkelen. Ik kijk met trots terug op mijn periode in Sittard, nu is het tijd om de volgende stap te zetten. Bedankt!”

De cruciale redding staat nog op het netvlies bij Sjoerd Ars. “Zian heeft in zijn laatste wedstrijd perfect samengevat waarom we hem als club destijds wilden behouden,” aldus de technisch manager. “Hij geeft altijd alles. Twee jaar lang heeft hij zich bij ons kunnen doorontwikkelen en is hij uiteindelijk van onschatbare waarde geweest voor ons. Deze transfer is hem dan ook van harte gegund.”

Flemming maakte in 2020 de overstap naar Fortuna Sittard. In de twee seizoenen die volgden, droeg de Amsterdammer het shirt 62 maal om zijn (brede) schouders. Daarin was de rechtspoot goed voor 25 doelpunten en 11 assists.