Club nieuws

Fortuna verwelkomt Sid als nieuwe mascotte

12 mei 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna verwelkomt Sid als nieuwe mascotte
Sid

Met trots presenteren we onze nieuwe mascotte: Sid van Leen. Na een lang dienstverband gaat onze mascotte Fortunior met pensioen en neemt de nieuwe mascotte Sid het over. Sid ademt in alles Fortuna Sittard en gaat een nadrukkelijkere rol krijgen op wedstrijddagen. Spot jij Sid op de tribune of op het fanplein?

Positionering
De naam Sid van Leen is een eerbetoon aan de steden Sittard en Geleen, waar de roots van onze club gevestigd zijn. Daarbij draagt Sid met trots nummer 46, verwijzend naar het netnummer 046 van de regio. Sid heeft gedurende thuiswedstrijden altijd een eigen plekje op de familietribune en is daardoor zichtbaar voor alle televisiekijkers en de aanwezige supporters in het stadion.

Ontwerp Sid
Sid is een uniek en innovatief figuur en staat symbool voor de geschiedenis van de club. Sid is een vrolijk wezentje en is de belichaming van het Fortuna Sittard-logo. Het hoofd weerspiegelt subtiel de contouren van het clublogo en de tas op de rug omvat alle elementen uit het logo. Het mooie vlaggetje aan de rugzak maakt van Sid een echte ontdekker en hiermee complementeert de mascotte de positionering van de club als Pioneers of Dutch Football. Onze speciale dank gaat uit naar Mannen van 80 voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van Sid.

Jumbo Kidsclub Fortuniors
Naast Sid’s rol bij thuiswedstrijden zal de mascotte een prominente rol spelen bij activiteiten van de Jumbo Kidsclub Fortuniors. Deze activiteiten omvatten onder andere sport- en spelletjesmiddagen met zowel spelers als speelsters van Fortuna, kidspleinen rondom de thuiswedstrijden, een speciaal Sinterklaasbezoek voor onze jongste fans, en andere geel-groene evenementen. Voor meer informatie over de Kidsclub Fortuniors, neem een kijkje op https://fortunasittard.nl/fortuniors.

We zijn ervan overtuigd dat Sid een geliefde en betekenisvolle toevoeging zal zijn voor onze club en onze fans!

Sid