Club nieuws

Fortuna viert 70 jaar Pioneers of Dutch Football

29 mei 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna viert 70 jaar Pioneers of Dutch Football
IDFS200131 2051

Op 1 juni 1954 schreef Gied Joosten geschiedenis in Geleen door de oprichting van de Nederlandse Beroeps Voetbal Bond (NBVB) en de eerste Nederlandse betaalde voetbalclub, Fortuna ’54. Aanstaande zaterdag is dit precies 70 jaar geleden en hier wil de club graag bij stilstaan.

Fortuna ‘54
Ondanks het verbod van de KNVB op professioneel voetbal, durfde Gied Joosten het wel aan. Als echte pionier legde hij met Fortuna '54 de basis voor het betaalde voetbal in Nederland. Met bekende namen als Frans de Munck, Faas Wilkes, Jan Notermans, Cor van der Hart, Bram Appel en Bart Carlier groeide Fortuna ’54 uit tot een belangrijke speler in het Nederlandse voetbal. De club speelde onder de vlag van NBVB totdat de KNVB in november 1954 besloot tot een fusie, waarmee het betaalde voetbal in Nederland officieel werd erkend.

Rondleiding & Replica Fortuna '54 shirt
Om dit historische moment 70 jaar na dato te vieren, nodigen we jou uit om samen met ons terug te gaan in de tijd. Op woensdag 5 juni bieden wij een speciale rondleiding aan in het Fortuna Museum, waar naast de vaste vrijwilligers van het Fortuna Museum ook enkele oud-spelers van Fortuna ’54 aanwezig zullen zijn om hun verhalen te delen. De rondleiding, die geheel kosteloos wordt aangeboden, zal starten om 14:00 en duurt ongeveer een uur. Na de rondleiding staat er nog een hapje/drankje voor je klaar en wordt er onder de aanwezigen een replica shirt van Fortuna '54 verloot. 

Inschrijving gesloten

Inmiddels hebben wij al een mooi aantal aanmeldingen ontvangen en is de inschrijving voor de rondleiding gesloten. Wij kijken uit naar a.s. woensdag om dit mooie jubileum samen te vieren.  Fortuna, 70 jaar Pioneers of Dutch Football.