Fortuna Vrouwen bekert verder na winst op Zwolle

27 februari 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen bekert verder na winst op Zwolle
2023 Fortuna Vrouwen PEC Zwolle Iliano 2

Fortuna Vrouwen kwam zondag voor het eerst in actie in het KNVB Bekertoernooi. Dankzij doelpunten van Tessa Wullaert en Maria Ólafsdóttir Gros zegevierden de Sittardenaren tegen PEC Zwolle.

Het team van hoofdtrainer Roger Reijners moest voor het duel uitwijken naar Nederweert-Eind. Op het sportcomplex van RKVV Eindse Boys ontbraken de Belgische internationals in de basisopstelling. Claire Dinkla, Hanna Huizenga en Gros kregen verschenen daardoor aan de aftrap.

Fortuna begon sterk aan de wedstrijd en kreeg meerdere kansen om de score te openen, het vizier van de voorste linie stond echter nog niet scherp. Huizenga kreeg een hoekschop van Alieke Tuin niet tussen de palen. Enkele minuten later stuurde Huizenga Gros weg, ook de IJslandse aanvalster wist de PEC-goalie niet te passeren.

Na de theepauze kreeg opnieuw Huizenga de uitgelezen kans om Fortuna op voorsprong te schieten, maar moest toezien hoe haar inzet werd gekeerd. Met een uur op de klok besloot Reijners in te grijpen: Wullaert kwam binnen de lijnen voor Charlotte Hulst. De Belgische topschutter had niet lang nodig om het net te laten bollen, zeven minuten na haar invalbeurt kopte zij de 1-0 binnen.

Gros verdubbelde tien minuten later de marge. De tiener profiteerde optimaal van een slordigheid in de Zwolse defensie. De aansluitingstreffer van Evi Maatman, tien minuten voor tijd, bracht de spanning nog even terug. Een vuist maken lukte de bezoekers niet, waardoor de 2-1 voldoende was om door te bereken. In de volgende ronde wacht Eredivisie-koploper FC Twente.

Opstelling: Dinkla, Iliano (82' Erman), Knol, Van Diemen, Tuin, Van Heeswijk, Antonsdottir, Foederer, Ólafsdóttir Gros, Huizenga en Hulst (60' Wullaert)