Vrouwen

Fortuna Vrouwen hard onderuit in Amsterdam

13 oktober 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen hard onderuit in Amsterdam
Sanne Arons FSV

Fortuna Vrouwen is er op bezoek bij Ajax hard onderuit gegaan. De equipe verloor op De Toekomst met 5-1. 

De wedstrijd werd gestart met een minuut stilte voor Johan Neeskens. De oud-prof overleed onlangs op 73-jarige leeftijd. Eenmaal afgetrapt liet Ajax zien dat het de punten in Amsterdam wilde houden. Binnen het kwartier kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Lotte Keukelaar wilde voorgeven, maar zag de bal over goalie Claire Dinkla verdwijnen: 1-0. Na de openingstreffer bleef Ajax de bovenliggende partij, een tweede treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Nicole Stoop moest toezien hoe een door haar ongelukkig aangeraakte bal over de doellijn rolde.

De 2-0 stand wist Fortuna Vrouwen -ondanks de Amsterdamse overmacht- vast te houden tot aan het rustsignaal. In de tweede helft ging het echter al snel opnieuw mis. Ajax zette druk op de laatste linie, met balverlies tot gevolg. Het stelde Keukelaar in staat om haar tweede van de middag binnen te schieten. Met een uur op de klok zorgde Isa Dekker nog wel voor de eretreffer. De aanvalster bleef oog-in-oog met de Ajax-goalie rustig en schoof beheerst binnen in de korte hoek: 3-1.

Ajax wist echter al snel weer verder ui te lopen. Lily Yohannes eiste een vrijetrap op en krulde deze vervolgens langs de muur. Niet veel later leek Yohannes nog het doelpunt van het weekend te maken, door het te proberen vanaf de middenlijn. Dinkla wist de inzet nog tijdig te keren. Uiteindelijk viel de 5-1 alsnog. Keukelaar legde de bal met een steekpass achter de Sittardse defensie, waardoor Nadine Noordam de eindstand op het scorebord kon zetten.

Fortuna Vrouwen: Dinkla, Van Koot (75' Van Berlo), Vijfhuizen, Stoop, Kopp, Van Wershoven, Van Heeswijk, Dekker, Arons (83' Hilhorst), Peereboom (46' Stauffenberg) en Prins (69' Pietersma).