Fortuna Vrouwen speelt gelijk in Den Haag

11 november 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen speelt gelijk in Den Haag
Ado Fortuna

In blessuretijd zorgde ADO Den Haag met een prachtige treffer dat er een punt achterbleef.

ADO Den Haag Vrouwen ondervond aanvankelijk moeilijkheden met de aanvallende intenties van Fortuna Sittard. Al in de eerste minuut moest de thuisploeg een hoekschop worden verwerkt. Ondanks de aanhoudende druk van de Fortunezen op de Haagse defensie, slaagde de thuisploeg erin om regelmatig gevaarlijk uit te komen. echter duurde het niet lang of het Limburgse gevaar wist toe te slaan. Halverwege de eerste helft scoorde Alieke Tuin uit een vrije trap, wat resulteerde in een 0-1 ruststand.

In de tweede helft toonde ADO Den Haag hernieuwde energie. De ploeg van Roger Reijners werd onder druk gezet, maar het resulterend niet in gevaarlijke situaties. Een vrije trap van de tegenstander eindigde in de handen Diede Lemey.

In het Haags kwartiertje zette ADO Den Haag alles op alles. Met een knappe reflex voorkwam de keepster van Den Haag dat Tessa Wullaert de wedstrijd besliste. In blessuretijd kreeg ADO Den Haag nog een laatste kans. Van Oosten stuurde Loonen weg aan de zijkant van het strafschopgebied, waar ze vanuit een lastige hoek onbedaarlijk hard uithaalde, waardoor de sluitpost van Fortuna geen kans kreeg: 1-1.