Fortuna Vrouwen speelt gelijk na bizarre slotfase

07 februari 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen speelt gelijk na bizarre slotfase
2023 Fortuna Vrouwen PEC Zwolle Wullaert

Fortuna Vrouwen heeft de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle gelijkgespeeld. Het duel kende met twee treffers diep in blessuretijd een spectaculaire slotfase. Aan Sittardse zijde kwamen de doelpunten op naam van clubtopscorer Tessa Wullaert en Maria Gros, die daarmee haar eerste treffer in Limburgse dienst maakte.

De aftrap was om 18:00 uur, waardoor het aantal toeschouwers beduidend lager lag dan gemiddeld. Of het meespeelt zullen we nooit weten, maar de wedstrijd kwam moeizaam op gang. PEC Zwolle verscheen, zonder echt gevaarlijk te worden, enkele keren voor het doel van Diede Lemey. Fortuna wist daar aan de andere kant weinig tegenover te zetten. Feli Delacauw kreeg de beste kans, haar inzet kon uiteindelijk gepakt worden door de PEC-goalie.

In de tweede helft gebeurde aanzienlijk meer dan in het eerste bedrijf. Wullaert bracht als eerste het scorebord in beweging. De Belgische aanvaller zag haar eerste poging nog gekeerd worden, een vrijetrap enkele minuten later verdween wel in het doel. De inzet werd niet aangeraakt en verdween daardoor in de verre hoek. Lang genieten kon de ploeg van Roger Reijners niet, enkele minuten later maakte Jeva Walk alweer gelijk.

In de slotfase leek een stunt voor de bezoekers in de maak. Inske Weiman promoveerde een counter van de Zwollenaren tot doelpunt. Lemey keerde de eerste inzet nog, maar was kansloos op de rebound. Fortuna mocht nog één keer aanzetten, dat bleek voldoende voor de gelijkmaker. Gros zette haar voet tegen een voorzet van de zijkant. Het was voldoende om de keepster van PEC Zwolle te passeren: 2-2.