Fortuna Vrouwen speelt gelijk tegen Leverkusen

26 augustus 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen speelt gelijk tegen Leverkusen
Omslag Leverkusen Fortuna

Gelijkspel tussen Bayer Leverkusen en Fortuna Sittard Vrouwen in een-na-laatste oefenduel voor start Eredivisie.

In een dynamische wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Fortuna Sittard Vrouwen wisten beide teams uiteindelijk even vaak te scoren. Het duel eindigend in een gelijkspel van 2-2. De strijd op het veld was intens, met kansen aan beide zijden en een voortdurende wisselwerking tussen de teams.

De wedstrijd begon met een sterk Leverkusen waarbij hun als snel hun aanvalspotentieel toonden. De thuisploeg wist al binnen 60 seconden  voorsprong te nemen. Maar na dertig minuten vond Samantha van Diemen met een bal vanuit de verdediging Charlotte Hulst, die de bal onder controle kreeg en knap de gelijkmaker maakte. Nog geen drie minuten na de gelijkmaker wist Fortuna op voorsprong te komen, de formatie van Roger Reijners wist met een snelle uitbraak een een slimme steekbal van Tessa Wullaert op Feli Delacauw de leiding te nemen voor rust.

In de 61e minuut slaagde Bayer Leverkusen erin om slechts één minuut na een wisselmoment de gelijkmaker te scoren, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan.

Volgende week staat het laatste oefenduel van de Fortuna Vrouwen op het programma. De ploeg zal het opnemen tegen het Duitste Bayern München.